DNA: Directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF - urmărit penal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Cătălin Adrian Cojocaru, director general adjunct al Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. 

Conform unui comunicat al DNA transmis, joi, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă Cătălin Adrian Cojocaru, la data faptelor şi în prezent Director general adjunct al DGAMC din cadrul ANAF, pentru săvârşirea complicităţii la infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale).

În acelaşi dosar este urmărit penal şi un om de afaceri, pentru trafic de influenţă în formă continuată (2 acte materiale). Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 2018 - mai 2022, la 'rugămintea' omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer naţional a unor produse realizate de două societăţi comerciale.

'În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăţi comerciale omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părţile sociale ale societăţilor ale căror produse urmau să fie listate şi ar fi primit, ca urmare a acelor 'asocieri' sumele de 4.000 euro şi 276.000 lei, aceştia din urmă fiind disimulaţi sub forma unor dividende şi cesiune părţi sociale', arată anchetatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel