DNA: Director de la ADS reținut. Ar fi cerut o mită de 350.000 de euro
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nuță Marius Ionel, directorul Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului a fost reținut  pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut 350.000 euro unui afacerist pentru a-l ajuta să câștige un contract.

Nuță Marius Ionel, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), a  fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, funcționar în cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.
În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial. 
Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană. 

Inculpatului Nuță Marius Ionel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 21 martie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019, precizează DNA într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel