Data publicării:

DNA confirmă anchetele de la Hidroelectrica. Videanu, printre suspecți

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
videanu
videanu

DNA anunță că a început urmărirea penală față de Hidroelectrica. Anunțul vine după ce premierul a făcut public Raportul Corpului de Control al Guvernului referitor la Hidroelectrica  în care se spunea că acestei companii i-au fost aduse prejudicii de peste 400 milioane de euro.

"Pe baza sesizărilor transmise în perioada mai 2012 – martie 2013 de către Corpul de Control al Primului – ministru sau de către corpul de control al ministerelor, s-au constituit 21 de cauze penale care sunt în curs de instrumentare de către procurorii DNA iar în una din aceste cauze, procurorii au dispus începerea urmăririi penale", se arată în comunicatul DNA.

Urmărirea penală a fost declanșată în rem. Procurorii trebuie să stabilească cine sunt persoanele care au dus la prejudicierea companiei, unele dintre acesta fapte mergând până la subminarea economiei naționale.

Pe lista persoanelor care sunt în atenția DNA se află foștii miniștri Ion Ariton și Adriean Videanu, care se aflau în funcție în perioada în care Corpul de control al premierului a efectuat verificarea la Hidroelectrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel