Dmitri Medvedev, avertisment pentru NATO: Livrarea de avioane Ucrainei, echivalentă cu intrarea în război contra Rusiei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa Agerpres
Sursa Agerpres
Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, avertizează NATO să nu trimită avioane de luptă Ucrainei. 

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat joi NATO să nu pună la dispoziţia Ucrainei avioane de luptă şi să le asigure întreţinerea în Polonia, spunând că acest lucru ar echivala cu a intra în război direct împotriva Rusiei, informează Reuters.

"Şi oricine decide livrarea (şi repararea) unor astfel de echipamente sau mijloace de distrugere, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor trebui să fie consideraţi o ţintă militară legitimă", a scris el joi pe Telegram.

Acesta, a spus el, a fost probabil singurul lucru care i-a oprit pe "infantilii de occidentali" să furnizeze avioane şi arme cu rază lungă de acţiune "dependenţilor de droguri de la Kiev".

El nu se aşteaptă, totuşi, ca ei să reziste mult timp,"pentru că tentaţia de a distruge Rusia este mare", a spus Medvedev, care este actualul vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Dmitri Medvedev a fost perceput ca destul de liberal în perioada în care a exercitat funcţiile de prim-ministru şi preşedinte. El afişează însă acum o poziţie dură în contextul războiului, observatorii estimând că, prin această atitudine, încearcă să îşi asigure poziţia în structura de putere din Federaţia Rusă, scrie Agerpres.

SUA crede că Rusia poate primi arme din China 

Statele Unite nu au "niciun indiciu că (Beijingul) a luat decizia" de a furniza arme Rusiei, dar această posibilitate "rămâne pe masă", a declarat joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, informează vineri AFP.

"Credem că această decizie nu ar fi în interesul Chinei şi a reputaţiei sale internaţionale, căreia îi acordă o mare importanţă", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al executivului american pe probleme de securitate naţională, în timpul unui briefing de presă la Casa Albă.

"Le-am împărtăşit îngrijorarea noastră chinezilor", a adăugat el.

Statele Unite sunt angajate într-o vastă ofensivă diplomatică, avertizând China împotriva oricărui sprijin militar letal pentru Rusia, care, potrivit experţilor, ar putea schimba situaţia în acest conflict, care a intrat în al doilea an şi nu are nicio soluţie la orizont.

China a negat puternic aceste acuzaţii, aduse iniţial de şeful CIA.

Cancelarul german Olaf Scholz, care va fi primit vineri, la Casa Albă, de preşedintele american Joe Biden, a cerut Chinei joi să nu furnizeze arme "agresorului rus" al Ucrainei, în timp ce Franţa a cerut Beijingului să dea dovadă de "prudenţă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel