Dl. Ponta – în Afghanistan cu clopoței
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Președintele Francois Hollande a făcut, ieri, o vizită de șase ore în Afghanistan, unde s-a întâlnit cu militarii francezi. Le Figaro a dat știrea exact după ce avionul oficial a decolat înapoi spre Franța.

Procedura standard NATO ale vizitelor de nivel înalt în Afghanistan este că presa difuzează informația atunci când oficialul ajunge în mijlocul trupelor sau după ce și-a încheiat vizita. Procedura este astfel, pentru a nu pune într-un pericol suplimentar atât viața demnitarului de nivel înalt, cât și viețile militarilor din convoiul terestru sau chiar aeronava, cu care se face deplasarea, foarte vulnerabilă la rachete, la aterizare și la decolare.

Premierul român, Victor Ponta, plecat în Afghanistan, a încălcat procedurile din rațiuni de neînțeles. Astfel, luni, 21 mai, dl. Ponta a efectuat o vizită de câteva ore la militarii români dislocați în teatrul de operații. Deși ziariștii care l-au însoțit au fost instruiți să păstreze secretul deplasării, însuși premierul, înainte de plecare, a făcut o declarație publică la TV, anunțându-și vizita, și a postat-o, spre buna informare a talibanilor, pe site-ul Guvernului de la București.

Dl. Ponta a făcut deplasarea pentru propria imagine din România. Dar de ce a dorit să-și facă imagine printre talibanii din Afghanistan? De ce a ținut să pună în pericol viețile tuturor participanților la misiune și a militarilor din teren?

Imaginea d-lui Ponta avea de câștigat și dacă își făcea declarația din Afghanistan sau după sosirea la București.

Guvernarea Ponta se face, deja, cu mult prea mulți clopoței. După episodul din Afganistan, mă întreb însă ce ar mai fi dispus să sacrifice dl. Ponta de dragul imaginii sale?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel