„Dl. Goe și ai lui” – premieră oficială pe 8 aprilie
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Musicalul „Dl. Goe și ai lui” , semnat de Roman Vlad și regizat de Dan Tudor la Teatrul STELA POPESCU , va avea premiera oficială sâmbătă, 8 aprilie, ora 17:00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Cap de afiș – Stela Popescu!

Dan Tudor, a făcut un scenariu, după schițe și momente de I.L. Caragiale, alegându-le pe cele  a căror acțiune are loc în tren, printre care „Dl. Goe”, „Bubico”. Spectacolul, așa cum afirmă Dan Tudor, se adresează copiilor de azi, din clasele I – XII.

(w670)

„Scenariul are ca mijloace de reprezentare procedee moderne, inclusiv proiecții video, fără să ne îndepărtăm de Caragiale. Este educativ, pentru că Goe e un personaj pe care îl simpatizăm, dar ale cărui fapte nu ar trebui să le urmăm. La fel, sunt și persoane în tren care știu să se poarte, dar și persoane care vorbesc tare și deranjează, aruncă hârtii, mănâncă și ele sunt prezentate variat. Spectacolul are latura educațională”, susține Dan Tudor, care afirmă totodată că este vorba de un musical cu toate ingredientele. Cântă soliști de operă și operetă; dansurile le interpretează membrii trupei de balet a teatrului. Sunt și actori, care fac să fie prezent genul epic.

(w670)

Regizorul spune că nu e doar o înșiruire de virtuozitate de cântec și de dans: „Prezența doamnei Stela Popescu face ca acest proiect să aibă o anumită greutate, pentru că efectul moralizator este altul atunci când vezi o personalitate a teatrului și filmului românesc”.

(w670)

Este al doilea proiect al lui Dan Tudor la TSP. A montat aici „Chirița la Iași” cu Stela Popescu în rolul principal. „Începem să individualizăm producțiile realizate aici de mine și trupa Teatrului STELA POPESCU, printr-o anumită modernitate a mijloacelor și prin faptul că nu ne abatem de la litera și dorința autorului, în așa fel ca spectacolele noastre să aibă și valoare morală-educațională. Îmi doresc să lucrez în continuare cu acest teatru cu specific musical și dans. Este interesant, căci te apropii de o lume a rigorii, a baletului, a muzicii...”, a mai spus regizorul.

(w670)

(w670)

„Dl. Goe și ai lui” este a noua premieră a TSP, instituție înființată în 2016. Din distribuție, alături de Stela Popescu, fac parte Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidaru, Ștefan Popov, Raluca Straia, Ramona Olteanu, Silviu Mihăilă, Rodica Ștefan, Adrian Dima, Florian Bala, Ștefan Fieraru. Își dă concursul Baletul TSP. Coregrafia aparține lui Ștefan Soare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel