De Minaur, accidentat, se retrage din sferturile de finală împotriva lui Djokovic
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Australianul Alex De Minaur s-a retras, miercuri, din sferturile de finală de la Wimbledon împotriva lui Novak Djokovic, favoritul numărul doi, din cauza unei accidentări la șold, permițând sârbului să avanseze în a 13-a semifinală la Grand Slam-ul pe iarbă, egalând astfel un record, scrie Reuters.

Favoritul numărul nouă, De Minaur, a suferit accidentarea în etapele finale ale victoriei sale din runda a patra, cu 6-2, 6-4, 4-6, 6-3, împotriva francezului Arthur Fils, luni.

"Sunt devastat să mă retrag din cauza unei accidentări la șold, o mică ruptură a cartilajului fibros care se află la capătul sau se conectează la adductor," a declarat De Minaur, care l-a surprins pe Djokovic la turneul de echipe United Cup în prima săptămână a sezonului.

"Am simțit un zgomot puternic în timpul ultimelor trei puncte ale meciului meu împotriva lui Fils și am făcut o scanare ieri care a confirmat că aceasta este accidentarea și că există un risc mare de a o agrava dacă aș fi intrat pe teren.", a mai adăugat el.

Jucătorul de 25 de ani a ajuns în două sferturi de finală de Grand Slam, pierzând în fața lui Dominic Thiem la US Open 2020 și Alexander Zverev la French Open din acest an.

"Știam rezultatele scanării de ieri, dar speram să mă trezesc azi și să simt un fel de miracol," a adăugat De Minaur, care se bucură de cel mai bun sezon al său în turneu, ajungând în top 10. "Problema cu a ieși și a juca este că o întindere, o alunecare, orice ar putea transforma această accidentare dintr-o recuperare de trei până la șase săptămâni într-una de patru luni." a mai spus acesta.

Australianul este acum într-o cursă contra cronometru pentru a fi apt pentru Jocurile Olimpice, unde evenimentul de tenis începe la Roland Garros pe 27 iulie. Retragerea lui De Minaur a însemnat că de șapte ori campionul Djokovic a egalat recordul lui Roger Federer de 13 apariții în semifinalele de la Wimbledon. Djokovic dorește, de asemenea, să egaleze totalul de opt titluri al maestrului elvețian la All England Club, iar următorul său adversar va fi americanul Taylor Fritz sau favoritul numărul 25, Lorenzo Musetti, care se vor întâlni mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel