Djokovic, victorie la proces. ATP salută decizia justiției, dar şi îşi reafirmă poziţia în favoarea vaccinării
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 11 ian, 10:04
WhatsApp
 Novak Djokovic
ATP, organismul care gestionează circuitul profesionist masculin de tenis, a salutat decizia justiţiei australiene în favoarea sârbului Novak Djokovic, numărul unu mondial, care speră să îşi apere titlul luna aceasta în turneul de Mare Şlem de la Melbourne, reafirmându-şi totodată poziţia în favoarea vaccinării jucătorilor, informează Reuters. 

Într-un comunicat dat publicităţii, ATP precizează că disputa legată de scutirea medicală în privinţa vaccinării anti-Covid acordată lui Djokovic şi evenimentele conexe au fost 'dăunătoare pe toate fronturile', iar situaţia a evidenţiat nevoia de înţelegere şi comunicare mai clară a regulilor.

'Salutăm rezultatul audierii de luni'

'Salutăm rezultatul audierii de luni şi aşteptăm cu nerăbdare câteva săptămâni interesante de tenis care vor urma', precizează ATP.

'ATP înţelege pe deplin sacrificiile făcute de oamenii din Australia şi politicile de imigraţie impuse de la debutul pandemiei. Cu toate acestea, complicaţiile pe care le-a experimentat un jucător la sosire au evidenţiat necesitatea unei înţelegeri, comunicări şi aplicări mai clare a regulilor', adaugă comunicatul.

Judecătorul Anthony Kelly a decis să anuleze decizia autorităţilor australiene

Judecătorul Anthony Kelly a decis să anuleze decizia autorităţilor australiene de revocare a vizei tenismanului sârb, considerând că aceasta a fost 'nerezonabilă' şi a ordonat eliberarea lui Djokovic din detenţia pentru imigranţi. Guvernul Australiei a anunţat că ia în considerare o altă modalitate de a-l deporta pe sârb.

G Ad:

'Călătorind la Melbourne, este clar că Novak Djokovic credea că i s-a acordat o scutire medicală necesară pentru a respecta reglementările de intrare. Seria de evenimente care au condus la decizia de luni a fost dăunătoare pe toate fronturile, inclusiv pentru bunăstarea lui Djokovic şi pregătirea pentru Australian Open', scrie ATP, care s-a confruntat cu critici din partea unor jucători pentru că nu a luat poziţie în favoarea liderului clasamentului mondial.

Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie

Totodată, ATP recomandată insistent tuturor jucătorilor să se vaccineze, subliniind că 97% dintre primii 100 de jucători ai lumii s-au vaccinat împotriva coronavirusului. 'ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor din circuit, ceea ce considerăm că este esenţial pentru sportul nostru în vremuri de pandemie. Aceasta se bazează pe dovezi ştiinţifice şi presupune beneficii pentru sănătate', se mai arată în comunicatul ATP. Openul Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro