UPDATE: Ce se întâmplă cu deportarea lui Djokovic. Sârbii se revoltă. Tatăl sportivului: L-au prezentat ca pe un criminal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Novak Djokovic  Foto: Facebook
Novak Djokovic Foto: Facebook
Este revoltă printre sârbi după ce Novak Djokovic a fost anunţat că nu i se permite accesul în Australia şi că va fi deportat cu primul avion disponibil. 

UPDATE: Djokovic va rămâne în Australia până pe 10 ianuarie cel puţin. Atunci, instanţa va lua o decizie privind anularea vizei sale de călătorie, după ce avocaţii sârbului au făcut apel. 

Până la deportare, sârbul a fost dus într-un hotel de către autorităţile de la Antipozi. Tatăl acestuia a răbufnit şi spune că fiul său a fost prezentat ca un criminal.

"Este o decizie rușinoasă. Nici măcar nu pot să iau legătura cu el acum, l-au prezentat ca pe un criminal! Nu am cuvinte să descriu ce se întâmplă, prin ce trecem", a spus Srdjan Djokovic, pentru Blic.

Şi Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a reacţionat. Politicianul a transmis că a discutat deja cu Nole şi că se vor lua măsuri pentru "cel mai bun tenismen din lume să nu mai fie hărţuit". 

"Tocmai am terminat o conversație telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak al nostru că toată Serbia este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun tenismen din lume în cel mai scurt timp posibil.

În conformitate cu toate standardele dreptului public internațional, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr.Apropo, Novak este puternic, așa cum îl știm cu toții", a scris Vucic pe Facebook.

Între timp, sârbii stabiliți în Melbourne s-au adunat în fața hotelului pentru a protesta față de modul în care este tratat Djokovic.

Viza lui Djokovic, respinsă la intrarea în Australia. Sârbul nu este vaccinat 

Potrivit presei australiene, jucătorul care a câştigat de nouă ori Australian Open, care a luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

Serviciul vamal federal a contactat guvernul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, când s-a constatat că echipa lui Djokovic a solicitat "tipul greşit de viză", a indicat The Age. Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce "necesita acordul guvernului statului Victoria", potrivit cotidianului The Australian.

Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă "cu primul avion". VEZI MAI MULTE AICI

Novak Djokovic a câştigat ultimele trei ediţii ale Australian Open. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel