Djokovic, uimit de abandonul lui Medvedev din semifinala de la Astana: El nu e genul care face asta! - Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Djokovic, uimit de abandonul lui Medvedev din semifinala de la Astana: El nu e genul care face asta! - Video
Djokovic, uimit de abandonul lui Medvedev din semifinala de la Astana: El nu e genul care face asta! - Video
Novak Djokovic, locul 7 mondial, s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis ATP 500 de la Astana după abandonul lui Daniil Medvedev, locul 4 mondial, când situaţia la seturi era egală, rusul câştigându-l pe primul, cu 6-4, iar sârbul pe al doilea, cu 7-6 (8/6). 

După ce a trecut la două puncte de meci în tie-break, rusul a renunţat în cele din urmă dintr-un motiv necunoscut, publicul fiind surprins, la fel ca adversarul său. În capitala Kazahstanului, Djokovic va încerca să câştige al doilea său turneu consecutiv după cel de la Tel Aviv.

Adversarul său în finală va fi grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP), care a trecut în prima semifinală de rusul Andrei Rublev (9 ATP), cu 4-6, 6-4, 6-3. Grecul va disputa a şasea sa finală din acest an, în care a câştigat turneele de la Mallorca şi Monte Carlo.

Video

„Sunt șocat că s-a retras din meci. Părea complet în regulă, cu excepția ultimelor 7-8 puncte, în care s-a mișcat mai încet. Mi-a spus că și-a întins mușchiul adductor. Sper că nu e vorba de o accidentare serioasă. A fost jucătorul mai bun în ambele seturi. Daniil e ca un zid, greu de dărâmat, dar s-a jucat tare, frumos și îmi pare rău pentru spectatori că partida s-a oprit aici,” a declarat Novak Djokovic, după încheierea semifinalei. 

Citește și - Novak Djokovic nu mai este numele unui tenismen. O insectă poartă celebrul nume

Novak Djokovic își împarte în prezent numele cu o insectă. 

Oamenii de ştiinţă sârbi au numit o nouă specie de gândac după tenismanul Novak Djokovic datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii acestei insecte de a supravieţui într-un mediu dificil, a informat vineri presa din Serbia, relatează Reuters și Agerpres.

Insecta, un gândac de pământ de tip Duvalius care trăieşte în Europa, a fost descoperită în urmă cu câţiva ani în subteran în vestul Serbiei.

Ea a fost numită Duvalius Djokovici, a declarat cercetătorul Nikola Vesovic, citat de agenţia de presă sârbă Tanjug.

Vesovic a precizat că noua specie este un gândac din ordinul Coleoptera care trăieşte în subteran, un prădător care şi-a pierdut ochii, trăind adânc sub pământ.

"Am propus ca noua specie să fie numită după Djokovic", a spus Vesovic. "El este omul care a făcut multe pentru această ţară. Ne dorim să-l recompensăm în modul în care noi putem", a mai spus el. Vezi articolul aici!

Djokovic vorbește pentru prima dată despre retragere

Sârbul Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care va spune adio tenisului, aşa cum s-a întâmplat în cazul elveţianului Roger Federer, care a disputat ultimul său meci weekend-ul trecut la turneu Laver Cup de la Londra.

”M-am gândit la acest lucru când s-au întâmplat toate astea, vineri. Cu toate emoţiile pe care le-am trăit... Îmi doresc ca atunci când se va întâmpla (retragerea sa - n.red) să am alături ce mai mari rivali ai mei. Când, cum şi unde, asta nu mai ştiu", a spus sârbul duminică seară, la finalul competiţiei din capitala britanică.

Djokovic a făcut parte din echipa Europei, care a marcat momentul retragerii din activitate a lui Roger Federer, după o carieră de aproape un sfert de secol, pe parcursul căreia cucerit 103 titluri în circuitul profesionist, 20 dintre ele de Mare Şlem.

"Au fost câteva zile foarte incitante, pentru că retragerea lui Roger. Cu toţii am simţit o energie diferită, pentru tot ceea ce a contribuit el la tenis. Sunt foarte fericit că am putut să fac parte din această echipă a Europei, a adăugat Nole.

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a fi jucat la dublu cu Federer, aşa cum a făcut la ediţia de la Chicago a Laver Cup (2018), Djokovic a subliniat că cel mai bun lucru a fost că elveţianul şi-a luat rămas bun de la tenis alături de spaniolul Rafael Nadal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel