Djokovic refuză să îi ofere un mesaj lui Federer, cu ocazia retragerii din tenis a elvețianului: "Un Nole mereu tăcut"
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (7 ATP) nu a avut nicio reacţie până acum la anunţul făcut joi de elveţianul Roger Federer privind retragerea din activitatea competiţională, scrie AFP.

Djokovic, care alături de Rafael Nadal şi Federer au format aşa-numitul "Big 3", nu a postat niciun mesaj pe conturile sale de pe reţelele sociale, spre deosebire de spaniol, care şi-a salutat "prietenul şi rivalul" şi a mărturisit că nu şi-ar fi dorit ca elveţianul să ia o asemenea decizie.

Djokovic admira în urmă cu câţiva ani talentul lui Federer ('Imposibil să nu mă întreb dacă este de pe aceeaşi planetă cu noi').

De-a lungul timpului, Nadal şi Federer şi-au arătat adeseori prietenia, în ciuda rivalităţii de pe teren. Împreună, uneori, s-au distanţat de Djokovic, mai ales când sârbul a anunţat în 2020 crearea unei noi asociaţii a jucătorilor profesionişti de tenis independent de ATP, ignorând apelurile la unitate venite din partea lui Federer şi Nadal.

"Tăcerea" lui Djokovic este o surpriză şi pentru presa sârbă, cotidianul Kurir titrând: "Mesajul lui Novak pentru Federer lipseşte" şi "Un Nole mereu tăcut".

Totuşi, în afară de Djokovic, nici britanicul Andy Murray, o altă legendă a tenisului, nu a comentat deocamdată decizia elveţianului.

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, el indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra.

Tenismanul cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate a precizat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic, cu mai multe accidentări şi operaţii. Este deci normal ca el să se retragă la vârsta de 41 de ani, după mai mult de 1.500 de meciuri disputate şi 24 de ani petrecuţi în circuit.

"Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare", a scris Federer, care s-a născut pe 8 august 1981.

"Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată", a încheiat sportivul născut la Basel scrisoarea sa.

Federer nu a mai participat la nicio competiţie de la ediţia din 2021 de la Wimbledon.

Roger Federer se retrage din tenis. Ultimul turneu la care va participa

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă. Ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra, transmite Reuters.

Tenismanul cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate a precizat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic, cu mai multe accidentări şi operaţii. Este deci normal ca el să se retragă la vârsta de 41 de ani, după mai mult de 1.500 de meciuri disputate şi 24 de ani petrecuţi în circuit, notează site-ul radioteleviziunii elveţiene RTS.

'Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare', a scris Federer, care s-a născut pe 8 august 1981. 'Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată', a încheiat sportivul născut la Basel scrisoarea sa. Federer nu a mai participat la nicio competiţie de la ediţia din 2021 de la Wimbledon.

Elveţianul Roger Federer a dat semne din luna iulie 2022 că vrea să se retragă din tenis. 

"Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună. Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta", a spus marele campion elveţian pentru publicaţia olandeză Algemeen Dagblad, citat de Eurosport.

"A fost foarte ciudat pentru mine să nu joc la Wimbledon anul acesta. Am fost acolo mereu din 1998 până în prezent. Dar am fost în circuit atât de mult timp încât sunt bucuros să am mai multe momenete de linişte. Am timp să călătoresc, pot să mă văd mai des cu prietenii. Tenisul devine foarte complicat când ai 3 copii, trebuie să te organizezi foarte bine. Bine, lor le place mult să călătorească, erau fericiţi să meargă la New York sau Melborune, unde avem prieteni pe care nu i-am văzut de ceva timp. Dar vă spun sincer că sunt fericit să stau acasă. În unele momente îmi lipsesc călătoriile între turnee şi normal că îmi lipseşte sportul, dar totul e bine, duc o viaţă normală şi îmi place", a mai spus Federer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel