Djokovic, reacție dură după interdicția jucătorilor ruși la Wimbledon: „E o nebunie”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Numărul unu mondial la tenis, Novak Djokovic, a declarat că decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și belarusi din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova este „o nebunie”.

Wimbledon a anunțat miercuri că a interzis toți jucătorii ruși și belarusi de la campionatele din acest an din cauza invaziei, pe care Rusia o numește „operațiune specială”.

Grand Slam-ul pe iarbă este primul turneu de tenis care interzice concurenți individuali din cele două țări, ceea ce înseamnă că numărul doi mondial masculin, Daniil Medvedev, din Rusia, și jucătoarea Aryna Sabalenka, din Belarus, vor fi interziși de la turneul care va avea loc între 27 iunie-10 iulie.

Djokovic, care a crescut într-o Serbie sfâşiată de război, a spus că atleţii nu au nimic de-a face cu conflictul în curs.

Declarația lui Djokovic

„Voi condamna întotdeauna războiul, nu voi sprijini niciodată războiul fiind eu însumi un copil al războiului”, a spus Djokovic reporterilor la Serbia Open, un eveniment ATP 250 de la Belgrad.

„Știu câtă traumă emoțională lasă (războiul). În Serbia știm cu toții ce s-a întâmplat în 1999. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă.

„Cu toate acestea, nu pot sprijini decizia de la Wimbledon, cred că este o nebunie.

„Când politica interferează cu sportul, rezultatul nu este bun.”

Decizia organizatorului All England Lawn Tennis Club (AELTC) a fost criticată de turneele ATP și WTA.

Este prima dată când jucătorii au fost interziși pe motiv de naționalitate, după epoca imediat post-Doilea Război Mondial, când jucătorii germani și japonezi au fost excluși.

AELTC a spus că va „ lua în considerare (nemulțumirile) și va răspunde în consecință” dacă circumstanțele se vor schimba până în iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel