România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 20 oct, 15:11
Divergențe în Orientul Mijlociu. Gest „RUȘINOS” în ochii Palestinei
Se încing spiritele în Orientul Mijlociu. Palestina acuză forțele regionale că încurajează politicile expansioniste ale Israelului.

Sosirea unei delegații a Emiratelor Arabe Unite în Israel a fost considerată „rușinoasă” de oficialii palestinieni. Delegația, prima vizită oficială a Emiratelor Arabe Unite în Israel, a fost întâmpinată marți de prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, ministrul de externe și ministrul de finanțe.

Vizita va dura cinci ore și va fi restricționată la aeroportul din apropierea Tel Avivului, din cauza restricțiilor legate de coronavirus, au spus organizatorii israelieni și vine după ce cele două țări au semnat un acord pentru normalizarea legăturilor, luna trecută la Casa Albă. Potrivit unei declarații a guvernului israelian, cele două părți vor semna acorduri privind aviația, protecția investițiilor și știința și tehnologia.

 

Palestina, reacție furibundă

 

Wasel Abu Youssef, membru al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei, a declarat că vizita va valida doar crimele forțelor israeliene împotriva palestinienilor. "Acordurile bilaterale care au fost anunțate astăzi și delegațiile care vin și pleacă, toate acestea oferă ocupației o forță pentru a-și intensifica agresivitatea și crimele împotriva poporului palestinian și a-i spori intransigența și aroganța", a spus Youssef.

În Fâșia Gaza, un purtător de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a declarat: „O astfel de vizită va încuraja doar ocupația să urmărească anexarea treptată a terenurilor Cisiordaniei”. Conducerea palestiniană a descris, de asemenea, acordurile de normalizare dintre Emiratele Arabe Unite și, respectiv, Bahrainul cu Israelul drept o „înjunghiere în spate” și o trădare a cauzei, potrivit AlJazeera.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro