Dispută la Comisia Europeană: SCURGERI de informații
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
juncker
juncker
Șeful de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, Martin Selmayr, a dezmințit luni o relatare apărută într-un cotidian german, care a scris că premierul britanic Theresa May ar fi apărut descurajată săptămâna trecută la un dineu de lucru cu președintele Comisiei Europene și că l-ar fi implorat pe acesta din urmă să deblocheze negocierea Brexitului

Conform articolului publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, care nu citează o sursă precisă, Theresa May a venit la respectivul dineu — ce a precedat summitul european — extrem de deprimată și cu cearcăne la ochi, probabil de nesomn. 

Fostul șef de cabinet al Theresei May, Nick Timothy, a identificat această sursă în persoana germanului Martin Selmayr, influentul șef de cabinet al lui Jean-Claude Juncker, căruia i s-a mai atribuit o astfel de scurgere de informații și după o altă întâlnire pe care președintele executivului comunitar și premierul britanic au avut-o în aprilie, informații apărute atunci în același cotidian german și care de asemenea o puneau într-o lumină nefavorabilă pe Theresa May. 

'După o întâlnire constructivă a Consiliului (European), iată ce face Selmayr. Să ne amintim că unii de la Bruxelles nu vor nici un acord (privind Brexitul) sau vor unul care să pedepsească' Marea Britanie, a scris pe Twitter Nick Timothy.

Replica lui Martin Selmayr a venit tot pe Twitter. 'Dezmint următoarele: 1/ că scurgerea de informații provine de la noi; 2/ că Juncker ar fi spus vreodată așa ceva; 3/ că am dori un Brexit punitiv'. El a scris mai departe că Juncker nu are niciun interes într-o eventuală slăbire a poziției Theresei May, care este tot mai contestată în interiorul partidului ei conservator și trebuie să manevreze între adepții unui 'Brexit soft' și cei ai unui 'Brexit dur'.

Theresa May a luat cuvântul joi seară în fața celor 27 de lideri europeni, explicându-le că are nevoie de un acord cu UE pe care să-l poată susține și apăra în fața cetățenilor britanici, care anul trecut s-au pronunțat majoritar prin referendum pentru ieșirea din blocul comunitar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel