Dispreț de premier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

La trei minute după închiderea urnelor, duminică seara, premierul Ponta a ieșit public să anunțe că vrea UDMR la guvernare. Reacții și contra reacții. PNL nu și-a putut ascunde stupefacția. Și nici cei 60% dintre români, care au votat USL-ul. În cursul zilei de miercuri, s-a anunțat că s-a bătut palma și că mai rămâne de stabilit dacă UDMR va avea în guvern miniștri plini sau “numai” secretari de stat.

Scriu acest articol cu îngrijorare și fără nicio urmă de naționalism. Actuala conducere UDMR este la fel de responsabilă ca și PDL-ul pentru dezastrul în care a fost adusă România. Actuala conducere a UDMR a respins toate moțiunile de cenzură introduse de USL împotriva legilor care au mutilat țara. Actuala conducere a UDMR a trecut Guvernul MRU, s-a opus căderii acestuia și, după ce a votat suspendarea lui Traian Băsescu, a boicotat referendumul de demitere.

USL a obținut 70% dintre locurile din Parlament. Există o majoritate constituțională, și asta fără a mai fi luate în calcul dezertările ce vor avea loc de la PDL și PP-DD. Această majoritate zdrobitoare îl are candidat de premier pe dl. Victor Ponta. Toate semnalele interne și externe arată că Guvernatorul Traian Băsescu va trebui să își asume postura ridicolă pe care singur și-a creat-o și să-l nominalizeze pe Ponta candidat de prim-ministru. Nu văd alt motiv real în oferta făcută UDMR decât teama, deja irațională, a d-lui Ponta de a nu fi respins de dl. Traian Băsescu.

Trăind atâta vreme sub Traian Băsescu, începe să-mi fie teamă că dl. Ponta s-a molipsit și a început să aibă încredere doar în mașinațiunile de culise, ignorând total alegătorii. Este greșeala gravă pe care a comis-o și Traian Băsescu. Încoconat de Serviciii, Parchete, ANI, CSM, CCR, dl. Băsescu (ca și PDL-ul său) a uitat de alegători. Greșeala a fost săvârșită și de Adrian Năstase, în 2004. Și asta în contextul în care cei patru ani ai epocii Năstase au fost cei mai buni din istoria post-decembristă a României. Cu toții au plătit sau vor plăti prețul.

Cu ochii la funcția de premier, dl. Ponta săvârșește prima eroare gravă, din mai, de când conduce guvernul: disprețuiește românii. Ce altceva ar putea să fie chemarea la guvernare a UDMR, când poporul și-a pus toată încrederea în mâinile tale, încă tinere, pentru a-l izbăvi de o epocă întunecată, coborâtă peste țară în ultimii opt ani? Dacă dl. Ponta ar fi făcut anunțul cu UDMR-ul vineri, 7 decembrie, probabil că USL nu ar mai fi atins 50%, iar PP-DD ar fi ajuns spre 40.

Dl. Ponta are tot dreptul să primească mandatul de premier. Dar nu cu prețul disprețului față de români. Nu ne dorim un Traian Băsescu mai tânăr, mai înalt și cu ochelari. Dacă Guvernatorul însuși i-ar fi propus d-lui Ponta să devină premier cu condiția să ia UDMR-ul sau PDL-ul la guvernare, astăzi, când vorbim, dânsul ar fi trebuit să refuze nominalizarea.

Cu o singură mișcare neinspirată, dl. Ponta clatină încă de la început încrederea românilor în USL, în timp ce dl. Guvernator Băsescu punctează fără să facă nimic: “Ha, ha, ha! Vedeți că ăsta micu’ e la fel ca mine. Îl pun premier ca să vă învățați minte”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel