Dispecer de la Ambulanţa Galaţi, reacţie uluitoare la dispariţia unui copil cu probleme. "Nu vine nimeni, doamnă, să o caute prin tot oraşul"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
O femeie din Galaţi care a sunat la 112 pentru a reclama dispariţia unui copil cu probleme neuropsihiatrice a avut parte de o surpriză neplăcută. Dispecerul de la 112 i-a transmis acesteia că "nu vine nimeni să o caute prin tot oraşul" şi să "revină la 112 când o găseşte şi e liniştită". 

Femeia şi-ar fi pierdut din vedere copilul minor (o fată cu probleme psihiatrice) într-un parc din centrul oraşului Galaţi, aproape de Faleza Dunării, motiv pentru care a dat alarma la numărul unic de urgenţă 112. Cu toate astea, reacţia dispecerului de la 112 a fost contrară aşteptărilor. Dispecerul i-a transmis femeii să revină la 112 când îşi va găsi copilul, dacă acesta va avea nevoie de îngrijiri medicale. Abia după minute bune în care s-a contrazis cu apelanta, dispecerul a făcut legătura către Poliţia Galaţi. 

Iată mai jos dialogul, redat de Antena 3.

Dispecer: 112, ce urgență aveți?

Femeie: Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

Dispecer: Deci n-o mai vedeți acum, nu mai știți unde este.

Femeie: A urcat prin boscheți…

Dispecer: Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță!  A pierdut-o, extraordinar… Alo?

Femeie: Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

Dispecer: E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

Femeie: Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

Dispecer: Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Femeie: E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

Dispecer: Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, unde s-o caute Poliția?

Femeie: Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

Dispecer: Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc? 

Femeie: Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

Dispecer:  Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…

Ulterior, copilul a fost găsit la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi, acolo unde s-a dus pentru a vorbi cu un paznic pentru care, conform spuselor mamei, ar fi făcut o obsesie. Pentru moment, nu există nicio reacţie din partea Serviciului de Ambulanţă Galaţi, angajatorul dispecerului din apel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel