Dispărut în urmă cu trei ani, a fost găsit în frig, la peste 1.000 de kiloemtri de casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto - Facebook - Oregon's Missing Persons
Sursă foto - Facebook - Oregon's Missing Persons
Un tânăr din California a fost găsit în Utah, la trei ani după ce a fost dat dispărut. 

Autoritățile din Summit County, Utah, au auzit de câteva săptămâni despre un tânăr care rătăcea prin zonă trăgând după el un cărucior de cumpărături. Când l-au întâlnit, au descoperit că este dat dispărut de aproape trei ani, din nordul Californiei, la peste 1100 de kilometri distanță.

Adjuncții șerifului au răspuns apelului de la o benzinărie în dimineața zilei de 9 aprilie în zona Park City, după ce un „membru îngrijorat al comunității” a raportat că l-a văzut pe bărbatul care dormea acolo, a transmis biroul șerifului din Summit County într-o postare pe Facebook. Zona se află la aproximativ 40 de minute de mers cu mașina de Salt Lake City.

A dispărut în 2019, la vârsta de 16 ani

Reprezentanții autorităților i-au oferit bărbatului un loc în interiorul unuia dintre vehiculele lor pentru a se încălzi și au început să îi cerceteze identitatea. Un dispecer a început să caute pe paginile siteului web al Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați și a dat peste un poster al lui Connerjack Oswalt.

Oswalt, acum în vârstă de 19 ani, fusese dat dispărut în septembrie 2019 în Clearlake, California, la nord-vest de Sacramento și la aproximativ 11,5 ore cu mașina de Summit County.

”Deputații au început să facă apeluri telefonice și au reușit să ia contact cu mama lui Connerjack”, a declarat lt. Andrew Wright pentru CNN într-un e-mail, șeriful din Summit County.

Tânărul nu a vrut să se reîntoarcă acasă

Mama lui le-a spus autorităților că Oswalt avea un semn de naștere distinctiv pe gât, care a putut fi identificat și la tânărul rătăcit. Deși autoritățile au avut interacțiuni anterioare cu Oswalt înainte de acea zi, el nu a împărtășit cine este, iar poliția „nu a avut motive să-i ceară informațiile pentru că nu a încălcat legea”, a spus Wright.

Tatăl vitreg și bunicul lui Oswalt s-au dus la Park City, Utah, pentru a-l identifica personal.

Înt unul dintre cele două videoclipuri surprinse de camera corporală la biroul șerifului, tatăl vitreg al lui Oswalt este văzut exclamând neîncrezător, în timp ce poliția îi arată o fotografie cu Oswalt pentru a confirma că este aceeași persoană. Wright a declarat că Oswalt a avut un mandat de arestare anterior.

Mama și tatăl vitreg al lui Oswalt s-au mutat în Idaho Falls, Idaho, de când acesta a dispărut, au spus autoritățile.

Oswalt încă primește îngrijire și resursele de bază și nu a plecat încă în Idaho, a mai spus Wright.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel