Dispărut în urmă cu trei ani, a fost găsit în frig, la peste 1.000 de kiloemtri de casă
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 17 apr 2022, 17:04
WhatsApp
Sursă foto - Facebook - Oregon's Missing Persons
Sursă foto - Facebook - Oregon's Missing Persons
Un tânăr din California a fost găsit în Utah, la trei ani după ce a fost dat dispărut. 

Autoritățile din Summit County, Utah, au auzit de câteva săptămâni despre un tânăr care rătăcea prin zonă trăgând după el un cărucior de cumpărături. Când l-au întâlnit, au descoperit că este dat dispărut de aproape trei ani, din nordul Californiei, la peste 1100 de kilometri distanță.

Adjuncții șerifului au răspuns apelului de la o benzinărie în dimineața zilei de 9 aprilie în zona Park City, după ce un „membru îngrijorat al comunității” a raportat că l-a văzut pe bărbatul care dormea acolo, a transmis biroul șerifului din Summit County într-o postare pe Facebook. Zona se află la aproximativ 40 de minute de mers cu mașina de Salt Lake City.

A dispărut în 2019, la vârsta de 16 ani

Reprezentanții autorităților i-au oferit bărbatului un loc în interiorul unuia dintre vehiculele lor pentru a se încălzi și au început să îi cerceteze identitatea. Un dispecer a început să caute pe paginile siteului web al Centrului Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați și a dat peste un poster al lui Connerjack Oswalt.

Oswalt, acum în vârstă de 19 ani, fusese dat dispărut în septembrie 2019 în Clearlake, California, la nord-vest de Sacramento și la aproximativ 11,5 ore cu mașina de Summit County.

”Deputații au început să facă apeluri telefonice și au reușit să ia contact cu mama lui Connerjack”, a declarat lt. Andrew Wright pentru CNN într-un e-mail, șeriful din Summit County.

Tânărul nu a vrut să se reîntoarcă acasă

Mama lui le-a spus autorităților că Oswalt avea un semn de naștere distinctiv pe gât, care a putut fi identificat și la tânărul rătăcit. Deși autoritățile au avut interacțiuni anterioare cu Oswalt înainte de acea zi, el nu a împărtășit cine este, iar poliția „nu a avut motive să-i ceară informațiile pentru că nu a încălcat legea”, a spus Wright.

Tatăl vitreg și bunicul lui Oswalt s-au dus la Park City, Utah, pentru a-l identifica personal.

Înt unul dintre cele două videoclipuri surprinse de camera corporală la biroul șerifului, tatăl vitreg al lui Oswalt este văzut exclamând neîncrezător, în timp ce poliția îi arată o fotografie cu Oswalt pentru a confirma că este aceeași persoană. Wright a declarat că Oswalt a avut un mandat de arestare anterior.

Mama și tatăl vitreg al lui Oswalt s-au mutat în Idaho Falls, Idaho, de când acesta a dispărut, au spus autoritățile.

Oswalt încă primește îngrijire și resursele de bază și nu a plecat încă în Idaho, a mai spus Wright.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?