Dispariția enigmatică a fostului fotbalist Lucian Burdujan. ”Viciul lui au fost jocurile de noroc!”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce declarații a dat fosta lui soție și apropiații fostului fotbalist.

Un fost fotbalist la Rapid şi Steaua este dat dispărut şi e căutat de poliţişti în toată ţara. Lucian Burdujan a plecat de acasă şi nu a mai dat familiei niciun semn de viaţă de câteva luni. Potrivit fostei soţii, sportivul de 39 de ani a pierdut tot ce câştigase din fotbal la jocurile de noroc. Şi prietenii spun că avea mari probleme cu banii. 

Atacantul din vremea de glorie a Rapidului a fost dat dispărut de mama sa pe 20 octombrie, după un moment de cumpănă pentru familie. Tatăl fotbalistului, ajuns muzician stradal, murise pe 9 octombrie, la Roma. Rudele nu au avut bani să repatrieze trupul. Lucian Burdujan nu a putut fi contactat pentru a ajunge la înmormântare aşa că familia a decis să meargă la poliţie. 

Burdujan a fost văzut ultima dată în septembrie

Angelo Alistar, fotbalist: „Eu totuşi cred că e undeva afară, munceşte şi pur şi simplu nu mai ia legătura cu familia, am înţeles că nici cu familia nu era foarte bine.”

Burdujan a fost văzut ultima oară de fratele său, în Ploieşti, în luna septembrie. A plecat de acolo în Bucureşti şi nu a mai răspuns la telefon. Poliţia le cere celor care îl văd să sune la 112.

Costel Ilie, antrenor secund Poli Iași: „El e un tip mai închis în el, mai introvertit, necomunicativ. Sper să nu aibă aşa mari probleme şi, în primul rând, sperăm cu toţii să fie găsit.”

Atacantul a locuit în Piatra Neamţ până în noiembrie, anul trecut, când a plecat de-acasă. 

Fotbalistul avea probleme cu jocurile de noroc

Vecină: „Parcă nu mai era cum era el de obicei. Adică când era sportiv în glorie era una şi când nu mai eşti în glorie e alta.”

Ar fi avut probleme cu banii. 

"Viciul lui au fost jocurile de noroc! E o boală. A pierdut sute de mii, milioane de euro, câștigate ca fotbalist", spune fosta soţie. 

Lucian Burdujan şi-a început cariera de fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ. A fost selecţionat şi în echipa de tineret a Naţionalei, unde a avut 13 apariţii şi a marcat un gol. 

În 2004 s-a transferat la Rapid şi a făcut parte din echipa care avea să se confrunte cu Steaua în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Are în palmares 26 de meciuri şi 5 goluri în cupele europene. Nu s-a bucurat însă de sumele câştigate la clubul din Giuleşti. 

Din lipsa banilor, bărbatul încă locuia cu părinţii săi

Gelu Crăcană, fost ofiţer de presă Ceahlăul Piatra Neamţ: „Din banii pe care i-a primit acolo, nu a realizat nimic. Tot la părinţii lui stătea.”

Ionuţ Rada, fost coleg: „Nu mai ştiu de foarte mult timp de el. La ultimele evenimente pe care noi le-am avut cu foştii colegi de la Rapid. Nu l-am văzut să fi venit.”

După anii petrecuţi la Rapid, Burdujan s-a transferat la Vaslui.

Adrian Porumboiu, fost finanţator FC Vaslui: „Poate, cine ştie... A vrut să se retragă în munţi şi să stea acolo, nu? Important este să fie în viaţă.”

Burdujan a jucat şi la Steaua, actuala FCSB, însă acolo a marcat un singur gol. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Grecia, Gibraltar, Emiratele Arabe Unite şi Ucraina. S-a retras din activitate în 2017, când a revenit la Piatra Neamţ, conform observatornews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel