Dispare Google Wallet! Ce trebuie să facă utilizatorii de Android pentru a putea plăti în continuare cu telefonul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Google a anunțat retragerea suportului Google Wallet pentru acești utilizatori de Android. Ce trebuie să facă pentru a beneficia în continuare de această funcție.

Google își încurajează utilizatorii să își upgradeze telefoanele Android prin anunțarea retragerii suportului pentru Google Wallet pe dispozitivele mai vechi de 5 ani, scrie gsmarena.com.

În curând, plățile contactless cu cardul de credit înregistrat în aplicația Google Wallet va fi imposibilă pe telefoanele Android, dacă dispozitivul tău nu rulează cel puțin versiunea Android 9, cunoscută sub numele de cod "Pie". De asemenea, pentru cei care preferă să facă plăți contactless cu ajutorul smartwatch-urilor, este important să știi că acestea trebuie să ruleze cel puțin versiunea Wear OS 2.x sau o versiune mai recentă.

Așadar, din data de 10 iunie 2024, plățile contactless prin intermediul serviciului Google Wallet nu vor mai funcționa pe dispozitivele care nu sunt conform cu cerințele impuse. „Pentru a menține cât mai sigure funcțiile Wallet, cum ar fi tranzacțiile tap-to-pay, trebuie să putem trimite actualizări de securitate pe dispozitivul dvs. Actualizările de securitate nu sunt disponibile pentru versiunile Android sub 9”, a explicat compania potrivit sursei citate.

Până în acest moment, cerința de bază pentru accesarea serviciilor Google Wallet era prezența versiunii Android 7.0 Nougat din 2016, mutarea acestui prag pentru a viza dispozitivele lansate începând cu anul 2018 afectând un număr uriaș de utilizatori. Începând cu anul 2018, ritmul de înlocuire a telefoanelor cu Android a înregistrat o scădere semnificativă, utilizatorii preferând să păstreze mai mult timp telefoanele actuale.

În același timp, cerințele minime pentru suportul Google Wallet rămân la un nivel rezonabil, acoperind dispozitive destul de vechi, cum ar fi cele din familia Samsung Galaxy S8 și Note 8, sau seria HUAWEI P10 lansată în 2017. Mai mult decât atât, orice telefon lansat cu versiuni anterioare de Android este acoperit, cu condiția ca acesta să fi primit între timp actualizări până la cel puțin versiunea Android 9 Pie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel