Disney Plus a cenzurat un film celebru cu Tom Hanks. Fanii s-au revoltat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Filmul „Splash" din 1984, cu un tânăr Tom Hanks în rol principal, conține o scenă pe care Disney Plus a modificat-o digital.

Filmul „Splash" din 1984, cu un tânăr Tom Hanks în rol principal, conține o scenă pe care Disney Plus a modificat-o digital, conform The Verge. Momentul în care Hanks privește o frumoasă sirenă dezbrăcată cum sare în ocean a fost cenzurat de serviciul de streaming Disney Plus. Scena a făcut ca „Splash" să primească evaluarea „cu acordul părinților", însă spectatorii de pe Disney Plus sunt întâmpinați de un moment complet diferit.

În varianta reeditată, care a devenit de atunci virală datorită unui mesaj pe Twitter, Disney a folosit păr adăugat pe calculator pentru a acoperi trupul actriței Daryl Hannah. Un reprezentat Disney a confirmat pentru The Verge că „unele scene" din „Splash" au fost „puțin editate pentru a scoate nuditatea", fără a specifica exact care.

Răspunsul Disney 

Reprezentantul a confirmat și că evaluarea de +13 pe Disney Plus se va întoarce la originalul „cu acordul părinților". Probabil că filmul original (cu scurta scenă de nuditate) ar fi fost evaluat +13 dacă ar fi fost lansat la câteva luni distanță, fiindcă această evaluare nu a existat până în iulie 1984.

Schimbarea a fost extrem de controversată printre internauți. Unii și-au pus întrebarea: Dacă nuditatea era problema, de ce să nu fi adus filmul „Splash" pe Hulu, celălalt serviciu de streaming al Disney, dar mai înclinat către adulți. Un alt internaut a întrebat de ce scena din „Thor: Ragnarok" în care super eroul Hulk este în fundul gol și este prezentă pe Disney Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel