Disensiuni la Iași între PSD și PNL. Liberalii vor candida separat la locale: Susținere pentru Costel Alexe și Mihai Chirica
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
PNL Iaşi a anunţat, luni, că nu se vor face alianţe locale cu PSD.

Conform unui comunicat al PNL Iaşi, printre candidaturile validate sunt şi cea a preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, pentru un nou mandat, dar şi cea a primarului municipiului reşedinţă, Mihai Chirica.

"Printre priorităţile PNL se numără susţinerea pentru marile proiecte regionale precum Autostrăzile A7 şi A8, Spitalul Regional de Urgenţă, Sala Polivalentă Regina 'Maria Iaşi', Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, cât şi cele locale precum sediul nou pentru Opera Naţională Română din Iaşi, reabilitarea Filarmonicii de Stat 'Moldova' Iaşi, modernizarea infrastructurii judeţene, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, extinderea accesului la gaze, construcţia de noi facilităţi medicale şi investiţiile în educaţie.

La nivelul municipiului Iaşi, fonduri în valoare de peste 66 milioane euro au fost investite în modernizarea transportului public prin achiziţia unui număr de 32 de tramvaie noi. Alte 66 milioane lei reprezintă fonduri atrase pentru achiziţia unui număr de 20 de autobuze electrice, şase staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii cu încărcare lentă. Totodată, au început lucrările la viitorul depou din Dacia, cu fonduri de 50 de milioane de euro iar Primăria Municipiului Iaşi va continua, prin fonduri PNRR, să achiziţioneze alte 18 tramvaie noi, în valoare de 34 milioane euro", conform comunicatului.

Mai mult, PNL Iaşi spune că la alegerile locale va merge pe liste separate față de PSD şi că este pregătit să câştige toate rândurile de alegeri din anul 2024 în judeţ, de la cele locale până la europarlamentarele din iunie şi mai apoi alegerile parlamentare şi prezidenţiale.

"BPJ al PNL Iaşi a luat decizia de a candida singur pe liste la alegerile locale, fără alianţe cu PSD Iaşi. Am demonstrat că, prin forţe proprii, administraţia liberală are toate resursele necesare să ducă mai departe planul de dezvoltare al judeţului Iaşi început în 2020", conform aceluiași comunicat.


"Suntem hotărâţi să câştigăm alegerile pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, precum şi în cel puţin 60 de UAT-uri judeţene, continuând proiectele de dezvoltare începute. Ducem mai departe, astfel, modernizarea şi dezvoltarea judeţului şi a municipiului Iaşi, traversând cea mai bună perioadă din istoria post decembristă a oraşului şi judeţului cu investiţii istorice şi cu valori fără precedent", a zis Muraru.

Conform comunicatului, în ultimii aproape patru ani de guvernare liberală, administraţiile locale şi judeţene au investit semnificativ în modernizarea infrastructurii şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cetăţenii din Iaşi.

Realizările includ investiţii de aproape 100 de milioane de euro în construirea unui nou terminal la Aeroportul Iaşi; 220 de milioane de euro pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene; extinderea reţelei de apă şi canalizare în 100 de localităţi, cu investiţii de 504 milioane de euro; 120 de milioane de euro pentru îmbunătăţirea accesului la gaze naturale; dotarea şcolilor cu mobilier şi echipamente moderne, în valoare de 20 de milioane de euro; finalizarea documentaţiei pentru construirea a două noi spitale în Miroslava şi Bucium, cu o valoare totală de aproximativ 500 de milioane de euro, potrivit sursei citate.

Totodată, PNL Iaşi afirmă că s-au făcut progrese în dezvoltarea infrastructurii urbane, inclusiv construirea centurii uşoare a municipiului Iaşi şi iniţierea proiectelor pentru parcuri industriale, dar şi peste 163 milioane euro pentru modernizarea transportului public. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel