Disensiuni între europarlamentarii români. Ciocan: Nu trebuie să mai spunem că suntem corupți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Christian Ciocan pledează pentru ca europarlamentarii României să fie o echipă la Bruxelles. Acesta a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru DC News, despre disensiunile dintre aleșii români care atrag o imagine negativă asupra țării noastre.

Christian Ciocan a oferit un interviu exclusiv pentru DC News în care a vorbit despre necesitatea formării unui front comun de către europarlamentarii României:

„Am auzit că există diferite disensiuni între parlamentarii români, indiferent de familia politică europeană la care s-au asociat ca urmare a reprezentativității pe care l-au dat-o românii și acestea atrag o imagine negativă asupra României. De asemenea, s-a mai constatat că în nicio altă țară nu se mai întâlnește așa ceva. La Bruxelles, toți parlamentarii fac corp comun pentru statele din care provin“, precizează Ciocan.

Aleșii de la Bruxelles trebuie să fie o familie

„Diferența o fac ai noștri, iar eu, ca simplu cetățean, atrag atenția că îmi doresc să fiu reprezentat de persoane loiale țării și care înțeleg faptul că declarațiile, mai ales la acest nivel, nu sunt simple vorbe. Sunt preluate de toată media europeană și internațională cu efect asupra țării în care ei au fost aleși.

De asemenea, avem ample programe de prevenire a corupției, dar asta nu înseamnă că suntem un stat corupt. Nici nu trebuie să afirmăm așa. Nu-i văd pe alții să spună că ei sunt corupți. Imaginea de țară trebuie să fie adaptată loialității față de România, chestiunile interne se rezolvă în interior, iar în afară trebuie să ne prezentăm ca un organism sănătos, ca un partener de care să se țină cont nu numai pentru faptul că are resurse și inteligențe native, ci să arătăm că suntem oameni educați, care își înțeleg menirea, tocmai pentru ca interesele României să fie reprezentate la cel mai înalt nivel și să nu fie alterate prin diferite declarații mai puțin fericite. Hai să ținem cu România și să ne apărăm atunci când alții ne atacă.

Nu aș vrea să știu că europarlamentarii mai vorbesc altfel decât foarte bine de țara lor. Nu spun că vorbesc de rău, dar uneori, prin disensiuni, alții pot trage niște concluzii. E important ca aleșii români de la Bruxelles să fie o familie. Ei trebuie să înțeleagă faptul că sunt echipa pe care românii au trimis-o la Bruxelles“, a precizat Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel