Problema gunoaielor de la Sectorul 1. Romprest: Marți se va strânge gunoiul!
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un reprezentant al Romprest a vorbit despre strângerea gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei.

Un reprezentant al Romprest a vorbit despre ridicarea gunoaielor de pe străzile Sectorului 1 al Capitalei, imediat după discuția cu ministrul Mediului:

„La discuția dintre noi și ministrul Mediului nu a participat doamna primar. În continuare, vom ridica deșeurile atâta timp cât vom avea porțile deschise la operatorii de sortare și tratare a deșeurilor. Mâine se va strânge gunoiul și, în condițiile în care mâine vor intra niște bani, vom putea face plățile pentru operatorii respectivi pentru sumele restante care sunt constituite doar din restanțele la plata serviciului de colectare și transport a deșeurilor stradale și necontrolate.

Sumele restante reprezintă cantități de deșeuri din luna iulie 202 până la zi, deci aproape 10 luni, pentru acești operatori reprezintă o sumă destul de mare, de peste 10 milioane de lei“, a precizat reprezentantul.

Armand iar se spală pe mâini: Nu pot să pregătesc o alternativă

Clotilde Armand a oferit câteva cuvinte despre necesitatea instaurării stării de alertă în Sectorul 1.

„Eu aș dori să pot să garantez ridicarea gunoaielor. Noi facem totul posibil ca legea să fie respectată, dar nu putem să cedăm la un șantaj. Noi ne dorim să fie decretată starea de alertă, pentru că atunci am posibilitatea de a pregăti o alternativă. Dacă starea de alertă nu e decretată, eu sunt cu mâinile și picioarele legate, nu pot să pregătesc o alternativă“, a precizat Clotilde Armand.

Operatorul de salubritate: "Situația a fost dezamorsată"

Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.

Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel