Discuție halucinantă între un turist și un salvamar, la Eforie Nord: "Dacă vreau să intru-n gârlă, trebuie să dau declarație" - "Vă sinucideți!" - "Eu tot vreau în apă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3
Deși marea agitată a luat multe vieți, în ultimele zile, oamenii dau dovadă de o crasă inconștiență. În aceeași situație se află și un bărbat care încearcă să negocieze cu un salvamar, în Eforie Nord, pentru a intra să facă baie.

Un bărbat trecut de 50 de ani insistă să fie lăsat cu orice preț să facă baie-n mare, deși valurile sunt foarte periculoase. Schimbul de replici a fost prezentat la Antena 3.

Turist: Am înțeles că dacă vreau să intru-n gârlă trebuie să dau declarație.

Salvamar: Nu se poate da nicio declarație, domnule. Fiți sigur că dacă intrați în apă asta acum, vă sinucideți. Singura soluție este să sunați la 112 și să le spuneți că nu vă lasă salvamarul să intrați în apă pe steag roșu arborat. Eu nu pot să vă iau dumneavoastră declarație. Nu e păcat ca soția și fata dumneavoastră să vă ducă acasă altfel?

Turist: Domnu' meu, eu tot vreau în apă.

Salvamar: Am înțeles, dar în lac.

Turist: Și în gârlă.

Salvamar: În gârlă, da. Asta nu e gârlă.

Turist: E o gârlă mai mare.

Salvamar: Eu nu am nicio calitate să vă iau declarație.

Turist: Eu mă bag în gârlă și să vină... Am fost în Thassos și n-am putut. Eu pentru asta am venit la Eforie, să mă bag în valuri.

Vezi și: "De asta am venit aici” sau cum ne punem în pericol în vacanţă. Nu, nu de asta am venit aici

Vacanța în Grecia, bilanț sumbru: Peste 60 de persoane s-au înecat până acum, în această vară. ”Dacă vezi o persoană în pericol, gândește 10 secunde înainte”

Marea ia vieți pe bandă rulantă. Inconștiența nu iartă

Doi turişti s-au înecat, luni, la Eforie Nord, ei fiind scoşi din apă de către salvamari, dar nu au mai putut fi salvaţi de cadrele medicale care le-au acordat primul ajutor. Unul dintre cei doi era la rândul său salvamar şi intrase în mare pentru a-l ajuta pe celălalt. Tot luni, un tânăr de 22 de ani s-a înecat la Saturn.

"Marea şi-a luat, azi, tributul: trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost scoase din valuri de turişti şi de salvamari şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre. Vă rugăm, respectaţi indicaţiile salvamarilor! Nu intraţi în mare dacă steagul roşu este arborat, indiferent cât de buni înotători consideraţi că sunteţi!”, se arăta într-o postare de pe contul de Facebook al ISU Constanţa.

Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie Nord, a declarat pentru Digi24 că salvamarul care a murit se afla în timpul serviciului.

"În jurul prânzului, o persoană se afla în situație de înec, un caz tipic de persoană care nu respectă steagul arborat și care se aventurează în valuri. Un salvamar a intrat în mare după bărbat, iar când a ajuns în preajma lui a încercat să-i dea tubul, să-l asigure. În acel moment, panicat, turistul s-a agățat de salvator și l-a trans la fund... Au fost momente critice, a mai intervenit un salvamar, dar când a ajuns era prea târziu”, a declarat Gelu Vătămănescu pentru Digi24.

Salvamarii au arborat încă de duminică steagul roşu, ceea ce înseamnă că scăldatul e interzis, din cauza valurilor mari şi curenţilor puternici, scrie Agerpres.

De la începutul anului şi până astăzi , în valurile mării şi-au pierdut viaţa 10 persoane, iar alte 35 au fost salvate în ultimul moment. Autorităţile ne sfătuiesc să ne scăldăm numai în locuri special amenajate pentru înot, să nu ne aventurăm în apă după ce am consumat băuturi alcoolice şi să nu lăsăm copiii nesupravegheaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel