Data publicării:

Ioana Băsescu ar fi luat țeapă când a cumpărat terenul din Călărași

Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
basescu ioana
basescu ioana

După scandalul declanșat de achiziționarea celor 290 de hectare de teren din Călărași de către Ioana Băsescu, o altă dispută a apărut pe această temă: A fost o afacere pentru familia Băsescu acest teren sau s-a păcălit, plătind un preț cu mult supraevaluat?

Valoarea terenului a fost de 4.500 de euro hectarul, dar se pare că nu este un preț corect. Cel puțin asta susține prefectul de Călărași care spune că suma ar fi fost suficientă pentru achiziția a două hectare de pământ în zona respectivă. Pe de altă parte, consilierul prezidețial Adrian Rădulescu consideră că prefectul nu știe care este prețul real al pământului.

"Din datele pe care le am eu, în zona Nana-Luica, preţul terenului este undeva la 2.000 € hectarul. Mi-aş dori ca cel puţin un tânăr din 10 să aibă 4.500 € nu să cumpere un hectar, ci două în acea zonă", a declarat George Iacob, prefectul de Călărași pentru RomaniaTV. Acesta a lăsat să se înțeleagă că fiica președintelui s-a păcălit la preț.

"Mâine îmi dau demisia şi plec din zona publică dacă în Călăraşi, în zona aceea, pământul se vinde cu 2.000 € hectarul”, a spus în replică Adrian Rădulescu.

Totuși, căutând pe Internet anunțuri cu terenuri puse la vânzare în Călărași am observat că prețul hectarului nu depășește 3.000 de euro.

Familia lui Traian Băsescu primeşte bani frumoşi de pe urma terenului cumpărat de Ioana.  Potrivit experților, profitul anual ar fi unul de 44.000 de euro. Plus subvenţiile, 90.000 de euro. În 15 ani, familia şefului statului va avea astfel creditul plătit integral, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel