Discursul lui Putin de la Kremlin. Hartmann: A folosit o sintagmă de Război Rece. Ce-i cel mai important e o mică frază
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre referirile lui Vladimir Putin la colonialism și la „anglo-saxonii“ care ar fi produs incidentele de la Nord Stream 1 și 2 și despre țările afectate în trecut de colonialism pe care, acum, încearcă să și le apropie.

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre discursul ținut de Vladimir Putin, punctând modul prin care președintele rus a căutat să-și aproprie aliați din rândul țărilor care au suferit de pe urma colonialismului:

„În această cuvântare a președintelui Vladimir Putin, pe un ton foarte pacifist, dar și combatant din punct de vedere ideologic, el a vorbit despre colonialism. Practic, el s-a adresat, într-o mare parte a cuvântării, publicului său internațional. S-a adresat țărilor BRICS, țărilor care îl sprijină și care nu au recunoscut că războiul său împotriva Ucrainei este unul de agresiune.

Vorbind despre colonialism, el s-a adresat unui public internațional extrem de sensibil la crimele și durerile lăsate de puterile coloniale și s-a referit și la faptul că numai țările independente și suverane, care își apără, ceea ce el spune, dreptul la familie, dreptul la identitate, la tradiție, pot să lupte împotriva colonialismului, dând exemplul Germaniei, Japoniei, Coreei de Sud, pe care le consideră țări ocupate, deși, spune el, SUA le declară partenere.

Această adresare, pe fondul traumelor colonialiste ale țărilor care sunt în nesiguranță atunci când vorbim de trecutul lor colonialist și de problemele de subdezvoltare pe care colonialismul le-a lăsat în urmă după eliberarea acestora, ne relevă un Putin, din punct de vedere internațional, extrem de șmecher și inteligent în a rupe o mare parte din publicul internațional și a-l aduce de partea sa.

Pentru el, este vorba de eliberarea și revenirea la țara mamă a celor patru regiuni ocupate de Ucraina. Prin logica subiectului, și Ucraina face parte din puterile coloniale pentru că, potrivit viziunii lui Putin, Ucraina a ocupat ilegal regiuni care nu erau ale sale“, a spus H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  H. D. Hartmann, radiografia discursului ținut de Putin: A anunțat Occidentul că Rusia are un destin independent față de drumul european

Hartmann: Putin a readus în discuție o noțiune de Război Rece

Conform lui H. D. Hartmann, Vladimir Putin consideră neîncheiat Războiul Rece și îi readuce pe britanici pe poziția de principali inamici ai Federației Ruse:

„Rusia se consideră în război cu Occidentul colectiv, cu Statele Unite ale Americii și vestul european. Putin, prin amintirea numelor Japoniei, Coreei de Sud și Germaniei, prin contextul definiției colonialiste pe care el a dat-o, readuce în dialog lupta ideologică a Războiului Rece, pe care el îl consideră neîncheiat.

Ceea ce este cel mai important este o mică frază, în interiorul unui set de fraze cu privire la colonialismul modern al Occidentului și la modul violent în care, conform viziunii putiniste, acesta își impune valorile în lume. El acuză, folosind o frază de Război Rece, din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, forțele „anglo-saxone“ de exploziile din Marea Baltică. În anii ’50, iar apoi pe timpul lui Brejnev, principalii dușmani ai URSS erau forțele anglo-saxone, mai întâi britanicii și apoi americanii. Târziu, în anii ’70, acest limbaj ideologic a dispărut, lăsând ca locul de inamic principal să fie luat de SUA.

Folosirea acestei noțiuni vechi, istorice, din timpul bolșevismului sovietic, ne demonstrează că el indică principalul vinovat al exploziilor e la Nord Stream 1 și Nord Stream 2 fiind Marea Britanie și apoi Statele Unite ale Americii“, a conchis, la DC News, H. D. Hartmann, analist de politică externă.

CITEȘTE ȘI     -    Mircea Geoană, mesaj pentru români după amenințările lui Putin / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel