Discuție Meleșcanu-John McCain. Va veni în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, aflat la Washington, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Comitetului pentru forţe armate din Senatul SUA, republicanul John McCain, cu care a discutat despre provocările de securitate din regiunea ţării noastre. 

Întâlnirea a avut loc cu prilejul participării la reuniunea ministerială a Coaliţiei globale anti-Daesh.

"În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, cu accent asupra dimensiunii politico-militare şi de securitate. Senatorul John McCain a apreciat decizia autorităţilor române de a aloca 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi contribuţia esenţială a României în cadrul NATO şi în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice", informează MAE. 

Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române a mulţumit senatorului McCain pentru leadership-ul acestuia în planul securităţii euro-atlantice şi al flancului estic al NATO, în contextul ultimelor evoluţii regionale. 

Printre temele abordate au mai figurat cooperarea trans-atlantică, situaţia din Balcanii de Vest şi rolul strategic al regiunii Mării Negre. 

Senatorul McCain a acceptat invitaţia ministrului Afacerilor Externe de a face o vizită în România în perioada următoare, indică MAE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel