Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko, ucis în locuința sa de soldații ruși
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Iuri Kerpatenko
Iuri Kerpatenko
Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost ucis în locuința sa din Herson din cauză că a refuzat să participe la un concert, potrivit ministerului culturii de la Kiev, relatează The Guardian..

Dirijorul Iuri Kerpatenko a refuzat să participe la un concert organizat de ocupanți pentru a demonstra așa-numita „îmbunătățire a vieții pașnice” în Herson, a declarat ministerul într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

„Pe 14 octombrie, s-a aflat despre uciderea brutală a dirijorul principal al Teatrului de Muzică și Dramă din Herson, numit după Mykola Kulish. După ce Iuri Kerpatenko a refuzat să coopereze cu ocupanții, armata rusă l-a împușcat în propria lui casă”, se arată în comunicat.

Potriivit sursei citate, el „și-a demonstrat în mod deschis poziția civică și a refuzat să părăsească Hersonul ocupat”.

Iuri Kerpatenko lucra la Filarmonica Regională din Herson din anul 2000, iar în 2004 devenise dirijorul Teatrului Muzical și Dramatic din oraș, care poartă numele lui Mykola Kulich, a precizat sursa citată.

„Potrivit rapoartelor din mass-media, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii din 1 octombrie, ocupanții și colaboratorii lor din Orchestra Filarmonicii plănuiau un concert festiv în Herson”, a declarat sursa citată. Rușii „au vrut ca acest concert să fie o demonstrație a așa-numitei restaurări a vieții pașnice în Kherson. Cu toate acestea, dirijorul orchestrei, Iuri Kerpatenko, a refuzat categoric să coopereze cu ocupanții”, a declarat ministerul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel