Directorul INCAS, suspendat din funcţie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: captură video
foto: captură video
Şeful Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - INCAS Bucureşti, Cătălin Nae, a fost suspendat din funcţie.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, l-a suspendat din funcţie pe şeful Consiliului de administraţie al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Aerospaţială "Elie Carafoli" - INCAS Bucureşti, Cătălin Nae, până la data de 25 iunie, dată la care exercitarea funcţiilor acestuia încetează de drept.

Potrivit unui comunicat de presă, măsurile sunt dispuse ca urmare a faptului că MCID a luat act de decizia Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a-l trimite în judecată pe directorul INCAS, "pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată".

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2014, Cătălin Nae ar fi încheiat 12 contracte cu societăţi comerciale cu un comportament de tip „fantomă”, controlate de ceilalţi patru administratori, „în condiţiile în care acesta ar fi cunoscut faptul că agenţii economici respectivi nu puteau să îndeplinească prestaţiile în domeniul cercetării aeronautice la care se obligaseră, neavând capacitatea obiectivă să execute astfel de activităţi”.

"Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării îşi manifestă întreg concursul pentru demersurile judiciare de aflare a adevărului, de recuperare a prejudiciului produs şi de garantare a bunei funcţionări a importantului institut INCAS Bucureşti", afirmă sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel