Directorul FMI: Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 mai, 09:57
WhatsApp
Directorul FMI: Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece / Foto: Pixabay, de Geralt
Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, avertizează asupra consecințelor pe care le-ar putea avea războiul din Ucraina.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, susține că este mai puțin îngrijorată de riscul ca războiul din Ucraina și o nouă încetinire a creșterii economice în China să declanșeze o recesiune globală decât de puterea tendinței de fragmentare economică și politică, transmite Mediafax, citând Reuters.

Luna trecută, FMI a redus perspectivele de creștere globală pentru 2022 la 3,6% de la 4,4%, a doua scădere din acest an, iar ea a repetat avertismentul că evenimentele petrecute de atunci ar putea determina reduceri suplimentare ale previziunilor. Cu toate acestea, acest lucru nu este cel mai îngrijorător, a declarat Georgieva în timpul unei discuții în cadrul Forumului Economic Mondial.

Îngrijorările FMI: Riscul de a intra într-o lume cu o mai mare fragmentare

Ea a explicat că principala îngrijorare este tendința de fragmentare care ar putea afecta ceea ce până acum era o economie mondială integrată.

"Ceea ce ne îngrijorează mai mult nu este faptul că am avut aceste reduceri, deoarece este cale lungă de la 3,6% până în teritoriu negativ pentru economia mondială", a spus ea.

G Ad:

"Ceea ce ne îngrijorează mai mult", a continuat Georgieva, "este riscul de a intra într-o lume cu o mai mare fragmentare, cu blocuri comerciale și blocuri valutare, care separă ceea ce până acum era încă o economie mondială integrată."

Observațiile lui Georgieva au fost ecoul unei preocupări proeminente care planează asupra reuniunii anuale a liderilor mondiali de afaceri și guvernamentali din Alpii elvețieni, faptul că evenimente precum invazia Rusiei în Ucraina indică faptul că era globalizării care a prevalat în ultimele trei decenii este pe sfârșite.

Georgieva: Ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece

"Tendința de fragmentare este puternică", a declarat Georgieva în timpul unei sesiuni intitulate "O cortină de fier economică: Scenarii și implicațiile lor".

"Am fost crescută de cealaltă parte a Cortinei de Fier. Am urât-o. Și pot să vă spun că mă sperie faptul că poate că, după războiul fierbinte, ne îndreptăm ca somnambulii spre un alt război rece."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro