Directorul executiv al E.ON: Germania are nevoie de gaz din Rusia
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Germania anunță sancţiuni 'masive' contra Rusiei. Vor viza şi gazoductul Nord Stream 2
Germania anunță sancţiuni 'masive' contra Rusiei. Vor viza şi gazoductul Nord Stream 2
Directorul executiv şi preşedinte al Consiliului de administraţie al companiei energetice germane E.ON, Leonhard Birnbaum, este de părere că ţara sa trebuie să continue să se bazeze pe gazul natural din Rusia pentru a realiza tranziţia de la cărbune şi a scădea preţurile la energie

'Noi credem că avem nevoie de gaz rusesc. Punct. Mai ales dacă ne bazăm acum mai mult pe gaz pentru că vrem să renunţăm la cărbune', a declarat Leonhard Birnbaum luni seara, într-o întâlnire cu membri ai Asociaţiei jurnaliştilor economici, conform DPA și Agerpres.

"În termeni de economie energetică, Nord Stream 2 este util"

Birnbaum a vorbit de asemenea în favoarea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, un proiect pe care Washingtonul şi alţi aliaţi l-au numit o greşeală strategică din partea Berlinului.

'În termeni de economie energetică, Nord Stream 2 este util. Din punct de vedere politic, evaluarea poate fi diferită. Acest lucru trebuie discutat în arena politică', a afirmat el.

Nord Stream 2 ar putea fi supus sancţiunilor dacă Rusia va ataca Ucraina

Atât SUA, cât şi Germania au declarat că Nord Stream 2 - care este finalizat, dar nu şi operaţional - ar putea fi supus sancţiunilor dacă Rusia va ataca Ucraina. În principiu, gazul livrat prin conductă din Rusia este mai ieftin decât gazul natural lichefiat (GNL).

'Dacă va trebui să ne bazăm pe GNL, preţurile la gaz în Europa vor fi mult mai ridicate decât în trecut. Dacă vrem ca preţurile să scadă, atunci va fi nevoie ca mai mult gaz de conductă să ajungă în Europa', a spus Birnbaum.

'Aceasta necesită, de asemenea, importuri din Rusia, fireşte. Sper că, în cele din urmă, în pofida tensiunilor actuale, va exista un rezultat rezonabil', a adăugat directorul executiv al E.ON.

VEZI ȘI: SANCȚIUNILE de pe lista SUA - UE pentru Rusia. Se caută alternativa la gazul rusesc. Variantele care ar provoca HAOS și-n Europa

Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană lucrează la un set de sancțiuni care vor fi aplicate Rusiei în cazul în care Vladimir Putin decide să invadeze Ucraina.

Sancțiunile acoperă mai multe categorii precum restricții privind refinanțarea datoriei suverane rusești, sancțiuni financiare și individualizarea persoanelor și entităților apropiate Kremlinului. Aliații occidentali lucrează, de asemenea, la o serie de măsuri legate de comerț care acoperă bunuri și sectoare cheie.

Washington-ul și Bruxelles-ul sunt aproape de finalizarea listei complete care vor fi mult mai drastice decât momentul Crimeea din 2014.

Sancțiuni financiare

În urma sancțiunilor financiare, unora dintre cele mai mari bănci rusești le-ar fi interzis să efectueze anumite operațiuni interbancare în dolari americani, cum ar fi compensarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel