Directorul AJOFM Tulcea, condamnat la închisoare pentru corupţie. Prejudiciu uriaș
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Directorul AJOFM Tulcea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Constanţa Tulcea a hotărât condamnarea unei inculpate, la data săvârşirii faptelor director în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, pentru infracţiuni de corupţie, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, instanţa de judecată a obligat inculpata la plata sumei de 3.231.451 lei către partea civilă Ministerul Fondurilor Europene - Organism Intermediar P.O.S.D.R.U şi a dobânzilor legale, cu titlul de despăgubiri civile, precum şi menţinerea măsurii sechestrului asigurator instituit.

Hotărârea este definitivă



”În fapt, la data de 14 februarie 2011, inculpata a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică mai sus menţionată şi o asociaţie în care, printre asociaţi şi membri, figurau şi rude ale acesteia.

Ulterior, la data de 18 februarie 2011, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între sine şi membrii asociaţiei respective, inculpata, în calitate de director executiv al aceleiaşi instituţii publice şi de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanţare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, A.J.O.F.M. Tulcea şi partenerii săi au obţinut o finanţare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului "Formarea continuă - premiza calităţii în Serviciul Public de Ocupare".

Ce obligații avea



Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanţări europene, respectiv Ghidului solicitantului - Reguli de eligibilitate, inculpata avea obligaţia informării A.J.O.F.M. despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut.

Concret, ca urmarea a demersului fraudulos, în perioada 19.07.2011 - 02.06.2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat - A.J.O.F.M. Tulcea, respectiv prin directoarea în cauză, au obţinut suma totală de 8.112.016,60 lei, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Organismul Intermediar - P.O.S.D.R.U. constituindu-se parte civilă în cauză. Ca urmare, s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile şi conturilor deţinute de persoana actualmente condamnată”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel