Directoarea Liceului Bolintineanu a fost reținută
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
varzaru
varzaru

Directoarea liceului din Capitală, unde există suspiciuni de fraudare a bacalaureatului la proba scrisă la Limba română, a fost reținută.

Costica Vărzaru, directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" a fost audiată luni de către procurorii de la Poliția Capitalei. Ea a fost reținută, iar marți urmează să fie dusă la instanță cu propunerea de arestare preventivă, scrie Mediafax.  Directoarea este suspectată de fapte de corupție.

Demiși în lanț

Bacalureatul a început, luni, cu proba scrisă la Limba română. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat după examen că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul Bolintineanu, din  Sectorul 5. Directoarea și directoarea adjunctă au fost demise. ISMB a mai anunțat că au fost schimbați, pe lângă cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, și 32 de profesori supraveghetori de la Liceul Bolintineanu. Pe lângă cele două directoare demise, a mai fost demis directorul Școlii nr. 178, care era vicepreședintele comisiei din centrul de examen.

Enigma variantelor de subiecte

Proveniența variantelor de subiecte înainte de începerea probei rămâne o enigmă. Ele au fost publicate pe forum la 8.30, iar examenul a început la 9.00. Cu toate acestea Ministerul Educației a informat că niciuna dintre variantele de subiecte nu a fost publicată înainte de începerea examenului, fapt întărit și de STS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel