Data publicării:
UPDATE Consilier în Ministerul Dezvoltării, REȚINUT. DNA îl acuză că a primit o mașină de lux de 80.000 de euro
Un consilier din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Serviciul Corp Control, a fost reținut de DNA.
UPDATE:
"În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 914/VIII/3 din 27 octombrie2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combaterea corupției au dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul DINUVIOREL, consilier evaluare - examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării,Lucrărilor Publice și Administrației - Serviciul Corp Control, și pentru aspectulsăvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale șicontrol judiciar pe o durată de 60 de zile față de un om de afaceri, pentruinfracțiunea de dare de mită (în legătură cu fapta descrisă în comunicatulanterior). În ordonanța de extindere a procurorilor se arată că, în cauză, există date șiprobe care conturează următoarea stare de fapt:
În luna iunie 2021, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menționată mai sus, arfi pretins și ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la omul de afaceri,susținând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul ConsiliuluiNațional de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și ar fi promis că îi va determinape aceștia să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri eradirector executiv, ca urmare a excluderii de la o licitație la care firma participase,contestație care a fost admisă.
Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală șiacuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.La data de 27 octombrie, inculpatul Dinu Viorel a fost prezentat TribunaluluiBucurești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere care afost admisă de instanță.
Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală șiacuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 27 octombrie, inculpatul Dinu Viorel a fost prezentat TribunaluluiBucurești cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere care afost admisă de instanță.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă aprocesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scopcrearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate,în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", transmite DNA într-un comunicat de presă.
Știrea inițială
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2021, a inculpatului DINU VIOREL, consilier evaluare - examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Serviciul Corp Control, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2020, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăți comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
Contractele erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).
Folosul necuvenit menționat mai sus, ar fi fost pretins și primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării dințară.
Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).
Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
În cauză se desfășoară în continuare acte de urmărire penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", informează Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un comunicat de presă.
...
DIICOT, 42 de percheziții în București, Giurgiu, Brăila, Argeș. Membrii grupării au săvârșit orice fel de infracțiune din care obțineau bani!
În această dimineaţă, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale, efectuează un număr de 42 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu, Brăila, Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat.
Grupul era specializat în săvârşirea infracţiunilor de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.
Vezi mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News