Dinu Patriciu, urmărit de bănci, riscă executarea silită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
patriciu
patriciu

Pentru Dinu Patriciu, anul 2012 nu poate fi considerat unul de bun augur. Pe lângă problemele grave de sănătate, care au dus la o intervenție de transplant de ficat la o clinică din Milano, Patriciu a trecut și printr-o perioadă nefastă din punct de vedere financiar. Falimentarea unor firme, intrarea în insolvență a Adevărul Holding, Patriciu este  vânat și de bănci pentru datorii acumulate, chiar dacă omul de afaceri este posesorul unei averi impresionante.

Dinu Patriciu, a cărui avere e evaluată de specialişti la peste 850 de milioane de euro, riscă să fie executat silit pentru o datorie de 10 milioane de euro acumulată în timp de societatea Minimax Discount SRL, pe care Patriciu a controlat-o până la intrarea acesteia în insolvenţă, scrie libertatea.ro.

Patriciu a contractat două credite, ce urmau să fie achitate prin intermediul a două bilete la ordin cu scadenţă în iulie anul acesta. Cum afacerile societăţii Minimax Discount SRL au mers în pierdere, într-un final a intrat în incapacitate de plată. Acesta e motivul pentru care, la termenul scadent, banca n-a putut recupera nici măcar un cent din datoria pe care ar fi trebuit s-o primească de la societatea controlată de Patriciu. În acest context, având în mânecă asul ce reprezenta semnătura omului de afaceri drept girant pentru cele două împrumuturi, instituţia financiară a cerut magistraţilor Judecătoriei sectorului 1 acceptul pentru a începe procedura de executare silită.

După identificarea conturilor sau a bunurilor, se va trece la executarea silită a omului de afaceri.  Dacă banii din bănci nu vor fi de ajuns, o parte importantă din averea magnatului, estimată la peste 850 de milioane de euro, ar putea fi scoasă la licitaţie.

În această perioadă, Rodica Dana, soţia lui Dinu Patriciu, a deschis proces de partaj, cerând jumătate din avere, primul termen al procesului fiind stabilit pentru începutul lunii februarie, 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel