Dinu Flămând şi António Lobo Antunes stau alături într-o carte de poezie, la «Guerra e Paz Editores»
Data publicării:
Autor: Magdalena Popa Buluc
WhatsApp
Poetului  Dinu Flămând  îi va apărea, cu sprijinul ICR (prin programul TPS) şi al ICR Lisabona o nouă carte în Portugalia: editura  Guerra e Paz  va publica în aprilie noul său volum,  Sombras e Falésias / Umbre şi Faleze,  în traducerea lui  Corneliu Popa.  Acesta, recomandat de  António Lobo Antunes , care este şi autorul prefeţei, va ajunge în librării pe 5 aprilie. Lansarea, prevăzută a avea loc joi, 6 aprilie, la orele 18:30, se va face în prezenţa autorului, a lui  António Lobo Antunes  şi a profesoarei de literatură comparată de la Universitatea din Lisabona,  Helena Buescu , la librăria  Bertrand – Picoas Plaza  din Lisabona.

« Aceasta este Poezie Adevărată, fără scăderi, fără o umbră sau vreo lungime. Este o carte despre pierderea mamei, scrisă cu pudoare şi o măsură admirabile. Un Requiem majestoso », afirmă în prefaţă António Lobo Antunes, prieten de cursă lungă al autorului român, onorat cu cel mai prestigios premiu literar al ţării sale, Premiul Naţional Mihai Eminescu.

Dinu Flămând a publicat în România o operă vastă: mai ales poezie, dar şi critică literară. Poemele sale au fost traduse în numeroase ţări, din Spania, Franţa şi Italia până în Mexic. Sombras e Falesias tocmai a fost publicată în Germania, având ediţii şi în Spania şi Mexic. Întâi de toate poet, Dinu Flămând este şi eseist, jurnalist, traducător şi comentator al actualităţii politice în presa română şi internaţională. Iubitor neobosit al literaturii de limbă portugheză, a tradus autori precum Fernando Pessoa, Herberto Helder, António Lobo Antunes, Carlos Drummond de Andrade şi Vinicius de Moraes. Dinu Flămând a tradus de asemenea opere din franceză, spaniolă şi italiană, activitatea sa fiind recompensată cu numeroase premii literare.

În portugheză, lui Dinu Flămând i s-a mai publicat în 2007 cartea Havera Vida antes da Morte? / Există oare viaţă înainte de moarte? la editura lisaboneză Quasi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel