Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea: Sunt dinți fake. Duc la carii, leziuni și inflamarea gingiilor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea - Sunt dinți fake. Sursa - pixabay.com
Dinți falși, la mare căutare pe Internet. Remus Grecea - Sunt dinți fake. Sursa - pixabay.com
Dinți falși, la un click distanță, puteți găsi la o simplă căutare pe Internet. Dar, aflați cum vă pun în pericol sănătatea orală, scrie DC Medical.

Dinți falși, la un click distanță, asta promit câteva anunțuri de pe Internet. Cuceriți de mirajul unui produs ieftin și rapid de montat, mulți români par interesați de o astfel de achiziție. Dinții falși la prețuri derizorii au invadat Internetul.

Remedii rapide de reparare a danturii sunt acum la îndemâna oricui își dorește un zâmbet de milioane. Numai că riscurile unor astfel de dinți sau fațete sunt costisitoare atât pentru sănătate, cât și pentru buzunar. Medicii stomatologi trag un semnal de alarmă în ceea ce privește așa-zișii dinți falși sau fațete care se găsesc pe Internet, la un click distanță. 

Dinții falși, riscuri pentru dantură

Dr. Remus Grecea, medic stomatolog, a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, care sunt riscurile la care se supun cei care își achiziționează astfel de dinți falși. 

”La ora actuală, pe internet, sunt o varietate de așa numiți "dinți fake" care vin în ajutorul pacientului prin umplerea spațiului liber cu niște obiecte fie pe bază de plastic, fie pe bază de metal.

Aceste produse nu fac altceva decât să favorizeze apariția cariilor, a inflamațiilor gingivale, a leziunilor gingivale, a alergiilor și inclusiv lezarea altor dinți, fapt ce poate duce chiar la pierderea acestora”, a declarat în exclusivitate pentru DC Medical, dr. Remus Grecea, medic stomatolog.

Ce sunt fațetele dentare

Fațetele dentare sunt cochilii subțiri, de culoarea dinților, care sunt atașate la suprafața frontală a dinților pentru a-și îmbunătăți aspectul. Acestea sunt adesea realizate din porțelan sau rășină-compozit materiale și sunt permanent lipite de dinți.

Fațetele pot fi utilizate pentru a trata o serie de preocupări cosmetice diferite, inclusiv dinți ciopliți, rupți, decolorați sau mai mici decât media celorlalți dinți.

Fațetele dentare sunt cel mai frecvent realizate din porțelan sau rășină compozită și necesită o muncă intensă de pregătire. Dar există și fațete "fără pregătire", care sunt aplicate printr-un proces diferit.Aplicarea fațetelor dentare tradiționale implică de obicei măcinarea structurii dinților, uneori îndepărtarea unei părți a dintelui - chiar și dincolo de smalț. Acest lucru permite plasarea corectă, dar este, de asemenea, o procedură ireversibilă care poate fi dureroasă pentru a trece prin și necesită adesea un anestezic local, potrivit Healthline.

Citește mai multe pe DC MEDICAL. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel