Dinescu: Procurorii îmi cântăresc libertatea furată în '89
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mircea dinescu dc
mircea dinescu dc

Maestrul Mircea Dinescu a fost chemat săptămâna asta la Parchetul General să dea declarații în dosarul Revoluției din 1989, având cinstea să fie "căftănit 'penal" pentru că "într-o seară am schimbat ilegal comunismul cu capitalismul".

"Cei care au tras în decembrie ‘89 se screm, sărmanii, de-o groază de vreme să afle cine a tras și, pornind filosofic de la ideea că iepurele împușcat poate fi suspectat că a colaborat cu glonțul, au bunghit că n-ar fi rău să-i pună și subsemnatului lampa în ochi", scrie Mircea Dinescu într-un editorial publicat în revista de satiră "Cațavencii".

Poetul s-a prezentat, marți, la sediul Parchetului de pe lângă ÎCCJ, unde, potrivit spuselor sale, a stat la povești vânătorești cu procurorii. Maestrul Dinescu le-a spus jurnaliștilor că nu privește pe nimeni ce știe el despre fostul președinte Ion Iliescu, opinând că redeschiderea dosarului Revoluției este un demers "puțin penibil:.

"Suferința domnilor procurori, care n-au mai avut norocul de a ancheta, în 2013, țărani prinși cu porumbu-n traistă pe tarlaua CAP-ului, trebuie să fi dat în clocot dacă au dispus să-mi cîntărească mie, acum, libertatea pe care am furat-o atunci", mai scrie Mircea Dinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel