Dinescu, despre România după comunism: Clasa politică e semianalfabetă
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 22 dec 2012, 17:27
WhatsApp
Mircea Dinescu dc

Poetul Mircea Dinescu a spus, sâmbătă, pentru Mediafax, că la 23 de ani trecuți de la Revoluție, nu este deloc entuziasmat de acest capitalism, din moment ce avem o clasă politică semi-analfabetă, așa cum erau înainte de '89 Nicolae și Elena Ceaușescu.

 Mircea Dinescu dezvăluie că dacă era japonez și-ar fi făcut harakiri, deoarece nu a crezut că persoane care l-au proslăvit pe Ceaușescu vor conduce România și vor face partide politice, după cum nu se aștepta ca "o bună parte din clasa politică românească să fie semianalfabetă".

"Pe vremea aia ştiam că era Ceauşescu semianalfabet. Şi nevastă-sa. Nea Nicu avea patru clase, Elena avea trei clase, dar în fine pe urmă ei s-au mai lustruit cât de cât. Dar Ceauşescu măcar avea consilieri profesionşti. Acum este o clasă politică semianalfabetă. Cu excepţiile de rigoare. Şi entuziasm pentru acest capitalism nu am câtuşi de puţin", spune maestrul Dinescu.

Mircea Dinescu nu pare încântat de viitorul României, opinând că noul Cabinet Ponta este "un guvern de sinucigași", pentru că și-a asumat "puterea deplin, cu o opozițe foarte firavă" și pentru trebuie să demonstreze cât mai repede că are un proiect pentru țară.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro