Dîncu: Un ministru al Apărării vede în fiecare om un soldat
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dîncu: Un ministru al Apărării vede în fiecare om un soldat /  Foto: Crișan ANdreescu
Dîncu: Un ministru al Apărării vede în fiecare om un soldat / Foto: Crișan ANdreescu
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la Cluj, că militarii sunt cea mai importantă parte a sistemului de apărare şi că un ministru de al Apărării vede în fiecare cetăţean un soldat. 

'Militarii sunt cea mai importantă parte a sistemului nostru de apărare. Deşi atunci când un ministru al Apărării se uită în populaţie, vede în fiecare om un soldat. Pentru că fiecare dintre noi avem o parte din misiunea de apărare a patriei. (...) Am trecut pe lângă şi m-am închinat în faţa galeriei celor care au căzut în teatrele de operaţii. Este un moment pe care nu-l poate uita nimeni şi cred că trebuie să facem mai mult pentru calitatea vieţii oamenilor şi familiilor celor care astăzi luptă în cadrul forţelor noastre armate, dar şi pentru memoria celor căzuţi', a spus Vasile Dîncu, cu ocazia înmânării Drapelului de Luptă Batalionului 400 Sprijin 'Feleacu'.

Principalele sale obiective ca ministru al Apărării

'Vă asigur că în mandatul meu de ministru am câteva ţinte pe care mi le-am propus şi pe care le voi realiza şi pentru care mă angajez şi m-am angajat încă de la începutul mandatului. Una din aceste ţinte este să crească calitatea vieţii militarilor şi a familiilor lor.', a declarat Dîncu.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Planul lui Putin aproape de granița României. Vasile Dâncu: Nu suntem, în acest moment, într-o situație de război

'În acest moment suntem într-o situaţie destul de dificilă în ceea ce priveşte echitatea, mai ales pensionarii şi cei în rezervă au dificultăţi în acest moment pentru că diferite legi i-au adus în situaţii de inegalitate. Şi acest lucru nu este unul corect. Un alt lucru care mă interesează foarte mult este pregătirea oamenilor, pentru că omul este cea mai importantă armă', a mai spus Vasile Dîncu.

Vezi și Exclusiv: Armata UE. Vasile Dâncu: Am lucrat la un proiect de forță de apărare civilă când eram europarlamentar

Ministrul Apărării Naţionale a participat, alături de şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, la ceremonia de înmânare a Drapelului de Luptă Batalionului 400 Sprijin 'Feleacu' şi la activitatea de autoevaluare a Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', la sediul comandamentului diviziei din Cluj-Napoca, scrie Agerpres.

Vezi și La cererea ministrului Vasile Dîncu, România intenționează să cumpere avioane de vânătoare F-16 din Norvegia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel