Data publicării:

Dîncu, la Baza 86 Aeriană Borcea: Aici s-au format mulţi piloţi de excepţie

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a participat joi la ceremonia dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Bazei 86 Aeriene 'Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă' din localitatea Borcea, judeţul Călăraşi.

„Din 1952, militarii de la Borcea, alături de colegii lor din celelalte baze aeriene, apără cerul României. Aici s-au format, de-a lungul timpului, mulţi piloţi de excepţie. 'Stagiul la Borcea' a reprezentat şi reprezintă o carte de vizită ce atestă profesionalismul şi competenţa în meseria de pilot de vânătoare. Piloţii de la Borcea au participat la misiuni complexe, iar performanţele lor ne obligă pe noi, conducerea Ministerului Apărării Naţionale, să continuăm planul înzestrării Armatei pentru a îmbunătăţi capacitatea operaţională a forţelor noastre. Avem în curs programe care sunt deja planificate şi care se află în atenţia noastră, precum finalizarea procesului de operaţionalizare a Escadrilei 53 Vânătoare, pregătirea contextului general pentru primirea celei de a doua Escadrile de avioane F-16, până la finalizarea infrastructurii necesare în celelalte baze aeriene, Câmpia Turzii şi Mihail Kogălniceanu, finalizarea proceselor de dezvoltare a infrastructurii bazei, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit acestuia, Armata României şi Forţele Aeriene Române sunt parte a efortului colectiv al NATO, cea mai puternică şi eficace alianţă defensivă din lume.

„Această putere este dată de capacitatea de a acţiona împreună, coordonat, iar românii şi cetăţenii statelor aliate trebuie să ştie că beneficiază de cele mai solide garanţii de securitate. Le mulţumesc tuturor pentru sacrificiu, pentru promptitudinea cu care îşi îndeplinesc misiunile, unele desfăşurate în timp foarte scurt, şi îi asigur că le stau alături. Cer senin!, a fost mesajul transmis de ministrul Vasile Dîncu la ceremonia de la Borcea. 

Citește și...

Cauzele care au dus la referendumurile din Ucraina. Hartmann: Putin a profitat de acest proces istoric neclarificat! Lugansk a fost secesionist încă din 1991

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat care au fost problemele din teren, în special din regiunea Lugansk, care au cauzat ocuparea de către Federația Rusă și referendumurile care s-au desfășurat în sudul Ucrainei:

„Există o istorie foarte vagă și foarte neînțeleasă încă din 2014. Acele regiuni au început frământările naționalist-secesioniste încă din 2014, când ele nu au recunoscut Maidanul. Problema fundamentală este că din 2014 până în 2022 s-a lucrat în favoarea Rusiei. Nimeni nu a clarificat ce vor cei 10 milioane de ruși din Ucraina. Că ne place, că nu ne place, sunt 10 milioane de rusofoni cărora încetul cu încetul li s-au luat din drepturi, la fel cum li s-au luat și românilor, ungurilor și polonezilor din Ucraina.

Drama este că acești ani au acumulat o tensiune ideologică și propagandistică atât de încâlcită încât nimeni nu mai știe care este adevărul. În baza acestui non-adevăr istoric, Vladimir Putin face această așa-zisă operațiune militară care, de fapt, este o invazie a unei țări suverane.

Luganskul era secesionist încă de când s-a format Ucraina, din 1991. Nu e o noutate, noi am tot acoperit aceste mici regiuni, dar Luganskul reprezintă 23.000 de kilometri pătrați. Sunt 4 milioane de rusofoni acolo, iar lor nimeni nu le-a spus nimic decât că trebuie să învețe ucraineana dintr-o dată, trebuie să nu mai existe Rusia... Cum să-i spui așa ceva? Sunt lucruri care s-au adunat într-un proces istoric neclarificat, iar în baza acestei neclarificări, Putin a început mitologia cu mama Rusie care își adună...”, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel