Urmărește emisiunea live
Dîncu, explicații privind declarațiile sale despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia: O montură USR-istă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a revenit cu explicații privind declarațiile sale despre necesitatea ca Ucraina să negocieze cu Rusia.

„Mă uit la declarații pe care le-a făcut și președintele Macron și alți reprezentanți ai NATO - despre calea diplomatică, care nu este niciodată o cale care să fie dată deoparte. Este singura posibilitate diplomația de a opri violențele și conflictul", a subliniat Dîncu.

„Ceea ce am spus eu a fost că nu trebuie să lăsăm Ucraina singură, că ea are o singură șansă - aceea de a lupta, de a lupta până la capăt, dar că noi trebuie să facem cu toții presiuni diplomatice pentru ca rușii să se retragă și să oprească acțiunea teroristă", a justificat ministrul.

El s-a arătat contrariat de felul în care au evoluat lucrurile.

„Nu înțeleg deloc de ce această montură s-a făcut la București și a fost pusă în această cheie, încât președintele, premierul au răspuns", a subliniat Dîncu.

„Sigur că vom avea discuții. Cu siguranță că o să discutăm lămuritor asupra acestei teme, dar cred că este o idee care mi se pare normală. Este o idee pe care o auzi în fiecare zi dacă citești revista presei, ca să spun așa. (...) E o montură USR-istă și liderii noștri au răspuns la niște întrebări meșteșugit puse ca să se poată răspunde mai ales așa", a adăugat el.

„Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a conchis Dîncu la TVR.

VEZI ȘI: Vasile Dîncu, decorat de Zelenski pentru merite personale. Este alături de mari nume, înaintea unor lideri europeni

Vasile Dîncu a fost decorat de Volodimir Zelenski pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranităţii statului şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, contribuţie semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume. Astfel, ministrul român al Apărării este alături de mari nume, înaintea unor lideri europeni.

Vasile Dîncu a primit „Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept, gradul III”

După ministrul român al Apărării, pe lista personalităţilor decorate se mai află câţiva comisari europeni, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, miniştri ai Apărării din mai multe state europene, directorul companiei turceşti Bayraktar, care dezvoltă drone folosite cu succes de trupele ucrainene împotriva invadatorilor, ministrul american al Apărării, Lloyd J. Austin III. De asemenea, au fost decorați și secretarul american de stat Antony Blinken, dar și Josep Borrell, înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. Prin același decret este decorată și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

De asemenea, în decretul 595/2022 se arată că Vasile Dîncu a fost decorat pentru „merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranităţii statului şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, contribuţie semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”.

Decretul a fost semnat de președintele Volodimir Zelenski în luna august.

Amintim că România e unul din cei mai apropiați aliați ai Ucrainei în actuala criză generată de invazia neprovocată și brutală a forțelor ruse de pe 24 februarie 2024. România e în topul statelor care oferă asistență umanitară.

În nenumărate rânduri Kievul a recunoscut meritele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel