Dîncu, despre proiectul pensiilor speciale: Nu ar fi trebuit să existe. Budăi a reușit să convingă prin studiul Băncii Mondiale. A împăcat și capra, și varza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
Vasile Dîncu a vorbit despre proiectul privind reforma pensiilor speciale.

Vasile Dîncu, ministru al Apărării în Guvernul Ciucă, a fost invitat la Prima News TV, unde a vorbit de spre proiectul reformei pensiilor speciale (citește AICI proiectul).

„În mod normal, acest proiect nu ar fi trebuit să existe, nu ar fi trebuit să fie făcut acum, ci prin mecanisme parlamentare, nu pus ca o ţintă în PNRR, pentru că dacă luăm ad literam, nu există pensii speciale în legislaţia noastră şi este doar o formula jurnalistică. Discuţia despre pensiile militare nu îşi are rostul. Ce a făcut ministrul Muncii în acest moment a fost să împace şi capra şi varza, să facă o negociere, o medie între ceea ce cerea Europa în acest moment şi ceea ce este rezonabil de făcut în acest domeniu al pensiilor speciale”, a spus Vasile Dîncu.

„Odiseea nu se va încheia aici”, e de părere Dîncu

Vasile Dîncu a spus că a avut o discuţie la nivel de experţi din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, penitenciare, ordine publică şi siguranţă naţională, care au discutat cu miniştrii din NATO despre o solidarizare pentru a discuta cu Comisia Europeană (CE), iar aceste observaţii au fost preluate de Banca Mondială.

„Am văzut câteva propuneri, mi se par rezonabile, în situaţia dată, este normal principiul ca nicio pensie să nu fie mai mare ca salariul să funcţioneze în România, dar pensiile de serviciu şi pensiile militarilor nu trebuie să intre în discuţie în acest moment ca pensii speciale.

Ministrul cunoaşte situaţia, deci pensiile militare nu vor intra în calculul acesta al pensiilor militare, Budăi a reuşit să convingă prin studiul Băncii Mondiale”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Reamintim că Marius Budăi, ministrul Muncii, a susținut, ieri, că va exista un proiect de act normativ referitor la pensiile speciale. Acesta a precizat că discuțiile pe această temă cu Comisia Europeană continuă:

„Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au decis foarte clar că nu va fi o ordonanţă de urgenţă, va fi un proiect de act normativ. Inclusiv în seara asta vom mai avea un video call cu Comisia Europeană, unde discutăm, mai avem câteva clarificări solicitate. I-am informat că am avut şi vizita specialiştilor Băncii Mondiale de la Washington la Ministerul Muncii, suntem în strânsă legătură cu Comisia. Repet, solicitarea Comisiei a fost că nu ţine neapărat de data 31 decembrie 2022, cât ţine de un proiect de act normativ care să respecte ceea ce s-a scris în PNRR şi pe linia asta suntem acum cu Comisia“, a spus, în Parlament, Marius Budăi (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel