Dîncu: Sper să intrăm într-o altă fază a politicii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi-a exprimat joi speranţa că România va intra într-o altă fază a politicii - cea de dezvoltare regională, aceasta fiind componenta principală care, în opinia sa, va duce ţara înainte.

Acesta consideră că a existat 'un fel de egoism care, în această perioadă, a generat multe piedici'.

'Dacă ne uităm la rezultatele bune şi foarte bune ar trebui să fim optimişti, dar nu poate să nu te lovească tristeţea pentru ce ar fi putut să fie în aceşti şapte ani de dezvoltare, dacă nu ne-ar fi fost frică de politici de dezvoltare, dacă nu am fi uzat de politicianism, dacă nu am fi dat dovadă de lipsă de solidaritate. (...) Poate că au fost momente când politicienii cred că au uitat de faptul că toţi trebuie să lucrăm pentru România şi poate că interesul politic a fost mult mai important. Mulţi oameni care au vrut să lucreze la politici de dezvoltare regională au fost blocaţi uneori din interese egoiste. Dacă asta nu ar fi fost poate că am fi fost mult mai departe în ceea ce priveşte acest program', a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, cu prilejul Conferinţei de Evaluare a Impactului Programului Operaţional Regional.

El şi-a exprimat satisfacţia pentru prezenţa la eveniment a predecesorilor săi, 'care au simţit această minimă solidaritate cu un proiect'.

'Şi mă îndeamnă să cred că România poate intra într-o nouă etapă a dezvoltării. (...) Sper să intrăm într-o altă fază a politicii - cea de dezvoltare regională. Dezvoltarea regională să fie componenta principală care să ducă România înainte', a adăugat ministrul Dîncu, care a dorit să omagieze' munca celor care au lucrat înaintea sa. La evenimentul de la Palatul Parlamentului sunt prezenţi comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, ministrul Muncii, Claudia Ana Costea, foştii miniştri ai Dezvoltării Regionale - Elena Udrea, Liviu Dragnea, Laszlo Borbely, dar şi specialişti în domeniu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel