Data publicării:

Încotro se îndreptă conflictele din lume. Generalul american David Petraeus: Noi avem un rol foarte important de jucat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Fostul şef al CIA, generalul american David Petraeus, a vorbit despre conflictele care au loc în acest moment în lume.

Generalul american David Petraeus, fostul şef al CIA, a vorbit despre conflictele majore din lume, afirmând că există o probabilitate mare ca China să invadeze Taiwanul.

"Colectiv trebuie să ne asigurăm că în fiecare dimineață, când decidenții de la Beijing se trezesc și se uită cu jind la Taiwan, care este ultima piesă care pe care vor să și-o însușească, ei să spună 'nu astăzi'. Asupra acestui țel trebuie să ne concentrăm și asta facem, chiar dacă în același timp ne ocupăm și de alte lucruri", a spus Petraeus.

David Petraeus: Să ne asigurăm că Putin nu poate dezbina Europa 

Cât despre posibilitatea ca aceste conflicte să escaladeze și mai mult, David Petraeus a spus: "Depinde, cred că depinde de ce facem noi, de ce fac Statele Unite ca țară privită separat, ce face Occidentul privind colectiv, ce fac țările membre NATO, ce fac cele din Asia de Est, Orientul îndepărtat, ce fac cele din Orientul Mijlociu ș.a.m.d. Iar noi avem un rol foarte important de jucat, putem acționa și influența evoluția lucrurilor".

"Cred că noi am arătat chiar înainte ca rușii să invadeze Ucraina, cât de important poate fi rolul conducător al Americii ca lider al Alianței Nord-Atlantice și lider al lumii occidentale, să ne asigurăm că Putin nu poate dezbina Europa și America de Nord, nici nu poate instiga Europa de Est contra Europei de Vest", a mai spus fostul director CIA.

Va folosi Putin bomba nucleară?

Totodată, acesta a fost întrebat și despre faptul dacă Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare în războiul din Ucraina. El a amintit că liderul de la Kremlin a fost "avertizat să nu o facă".

"În plus, nu e clar ce ar câștiga dacă ar folosi arme nucleare tactice. Pe lângă efectul tactic, ar fi și un efect strategic. Rusia ar fi şi mai mult un paria în ochii lumii", a spus David Petraeus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel