DINAMO - LAZIO 1-3, anchetat de DNA pentru suspiciuni de BLAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
DNA efectuează o anchetă după dezvăluirile din presă cu privire la un presupus blat făcut de Dinamo în meciul cu Lazio Roma, pierdut cu 1-3 de "alb-roșii", în returul preliminariilor Ligii Campionilor, sezonul 2007-2008.

Directia Națională Anticorupție s-a autosesizat cu privire la acest caz și a anunțat că, pe 27 ianuarie, a fost demarată o anchetă.

"La data de 27.01. 2015, pe rolul D.N.A. a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect procesul verbal de sesizare din oficiu privind partida de fotbal dintre Dinamo București și Societa Sportiva Lazio din Italia, care a avut loc la data de 28.08.2007", a anunțat DNA, potrivit prosport.ro.

Jucătorii și conducătorii nu neagă "blatul"

Scandalul a izbucnit după o declarație a lui Cristi Pulhac, jucător la Dinamo la acea vreme. Fostul fundaș stânga din "Ștefan cel Mare" a afirmat că a avut suspiciuni la acel meci. Concret, el a transmis că a simțit că nu toți colegii au jucat cinstit împotriva italienilor.

Ulterior, fostul acționar de la Dinamo, Vladimir Cohn, a declarat că "blatul" ar fi fost făcut de Cornel Dinu și Cristi Borcea, iar prețul a fost transferul lui Ștefan Radu la Lazio, pentru 7,5 milioane de euro, exact suma pe care Dinamo ar fi încasat-o dacă s-ar fi calificat în Grupele Ligii Campionilor.

Citește și: Dezastru la Steaua - Dinamo! Cea mai mică audiență din istorie

Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis că meciul a fost blat și a oferit o nouă perspectivă poveștii, aducându-l în discuție pe impresarul Ioan Becali. De asemenea, Dinu a aduăgat că jucătorul care a făcut blat a fost Vali Năstase.

Dinamo a ratat calificarea în ediția 2007-2008 a Grupelor Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de Lazio, la București, cu scorul de 3-1 (în tur 1-1). Dinamo a condus la pauză cu 1-0, însă în repriza a doua Vali Nastase a comis în mod ciudat un penalty, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat de două ori și s-a impus cu 3-1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel