Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei / Foto: Pixabay, de Monika
Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei / Foto: Pixabay, de Monika
Află în articol din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei.

Tu știi din ce este făcut condimentul boia de ardei? Cu toții avem în dulapurile de acasă un plic sau două de boia de ardei, condimentele picante fiind o modalitate sigură de a adăuga puțină aromă suplimentară bucatelor, scrie Mirror.

De la tocane consistente la boluri colorate de paella, condimentul roșu poate scoate în evidență aroma în orice rețetă, fie că este dulce sau afumată. Pe cât de iubită este, totuși, mulți oameni abia își dau seama din ce este alcătuită de fapt boiaua de ardei, fără să se gândească niciodată de unde provine și cum a apărut acest condiment atât de popular în lumea întreagă.

Crezând de multă vreme că boiaua de ardei este o substanță distinctă în sine, mulți au fost uimiți să afle că boiaua de ardei este de compus din ardei măcinați, la fel ca aceia din frigider.

O femeie și-a exprimat recent uimirea pe Twitter față de propria sa descoperire, postând: "Am aflat că boiaua de ardei gras este doar ardei gras roșu uscat și zdrobit. Am avut un șoc să aflu".

Reacțiile internauților

Alți internauți păreau la fel de uimiți: "Nu credeam că există un arbore de boia de ardei, dar cu siguranță am crezut că este un fel de amestec de mirodenii sau că este altceva, pe care pur și simplu l-au tocat".

Un alt internaut a mărturisit: "Am crezut și că există curry și că ienibaharul este o combinație de condimente".

Altul a râs: "Nu ești la fel de rău ca mine, care nu și-a dat seama că guacamole este doar avocado. Întotdeauna mi s-a părut că are un gust cunoscut".

Boiaua de ardei poate fi făcută folosind ardei cayenne, ardei gras, ardei Alep sau ardei dulci. Ardeiul este mai întâi lăsat să se usuce, înainte de a fi măcinat folosind un mojar și un pistil sau o râșniță de condimente. Cei care doresc să-și facă propria boia de ardei afumată vor trebui mai întâi să afume ardeii la foc de stejar, înainte de a-i usca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel