Din casa de plasament, în lumina reflectoarelor: Pianistul autodidact care a uimit toată lumea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Sursa: captură Youtube The Piano
Sursa: captură Youtube The Piano
Un tânăr de 22 de ani din Fazakerley, un cartier din nordul Liverpool-ului, a captivat inimile telespectatorilor și juriului emisiunii „The Piano” de pe Channel 4, câștigând marele premiu al competiției.

Brad Kella, care a învățat singur să cânte la pian în timp ce se afla în plasament familial, a impresionat cu talentul său remarcabil și povestea sa de viață.

Brad a fost plasat în îngrijirea părinților adoptivi la vârsta de șapte ani, moment în care a primit un pian cadou de la aceștia. Fără lecții formale, acesta a învățat să cânte doar după ureche, explorând sunetele și emoțiile fiecărei clape.

Emisiunea „The Piano” este o competiție care urmărește să descopere noi talente ale muzicii clasice, avându-i în juriu pe superstarul pianist Lang Lang, artistul Mika și prezentatoarea Claudia Winkleman. În 2024, premiul cel mare a fost câștigat de Brad Kella, a cărui performanță a fost descrisă de Lang Lang ca emanând „un sentiment enorm de dragoste” și „valuri de emoții”. Mika a adăugat că există „ceva cu adevărat puternic la el ca pianist - și simt că nici măcar un centimetru din acest talent nu este luat de-a gata, dar nici nu i-a fost oferit”.

În concertul final al competiției, desfășurat la Aviva Studios din Manchester, Brad a interpretat o compoziție proprie dedicată părinților săi adoptivi: „Am fost plasat în îngrijire, dar am avut cei mai buni părinți adoptivi din lume. Ei mi-au dat posibilitatea să visez, să cred că orice este posibil. Există o stigmatizare a copiilor aflați în plasament, suntem văzuți doar ca un număr. Vreau să arăt lumii ce poate face un număr”, a spus Brad emoționat în fața publicului.

Piesa sa originală, intitulată „Ev și Frank”, a emoționat profund audiența, unii spectatori sugerând chiar că Brad ar trebui să compună coloane sonore pentru filme. În timpul performanței, partenera sa și părinții adoptivi au fost văzuți ștergându-și lacrimile, profund mișcați de dedicația tânărului pianist.

Brad a fost unul dintre cei șapte finaliști ai competiției, într-un concert cu casa închisă, unde toate veniturile au fost destinate achiziționării de piane pentru cauze nobile.

Povestea de viață

Ultima apariție a lui Brad înainte de marea finală a avut loc în gara Liverpool Lime Street, unde a interpretat o altă compoziție originală, „A New Beginning”, dedicată fiicei sale. În cadrul primei sale audiții, Brad a povestit despre momentul în care a fost plasat în îngrijirea părinților adoptivi împreună cu fratele său geamăn, la vârsta de șapte ani. Confuz și speriat, Brad își amintește cum nu voia să intre în casa noilor săi părinți.

Youtube video image

„Dar părinții mei adoptivi, Ev și Frank, s-au dovedit a fi cele mai bune persoane din lume – ca niște îngeri vii”, a spus Brad. „Când le-am spus că vreau un pian, au răspuns imediat da. Exista un buget pentru copii în sistemul de plasament, iar Ev a contribuit cu bani pentru a-mi cumpăra un pian – și din acel moment, viața mea s-a schimbat complet. Stăteam ore în șir și descopeream cum diferite acorduri mă fac să simt. Nu citesc muzică, dar fiecare clapă de pian mă duce într-un loc special”, a mai spus acesta.

Astăzi, Brad și partenera sa, Abbie, au o fiică pe nume Phoebe, iar Brad continuă să-și dedice ore în șir, în fiecare zi, pianului. „Povestea mea poate părea tristă pentru unii, dar cred că cel mai frumos lucru este că nu s-a terminat încă. Și nu cred că va avea un final trist. Sper să fiu o voce pentru copiii din plasament, să le ofer mai multe motive să-și urmeze visele și să nu se lase influențați de trecut, pentru că viitorul poate fi schimbat. Pentru toată lumea există un nou început, trebuie doar să-l cauți”, a încheiat Brad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel