Din aceste patru nume ar putea fi ales următorul președinte al României. Mirel Palada arată cea mai grea finală. ”Se joacă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Mirel Palada a numit patru politicieni români cu șanse de prezidențiabili. Doar Laura Codruța Kovesi ar dezechilibra calculele. 

Sociologul Mirel Palada a vorbit, la DCNewsTV, despre liderii politici care au o mai mare probabilitate, după cum arată imaginea de moment, să fie lozul câștigător la alegerile prezidențiale din 2024. 

Mirel Palada a spus că sunt trei-patru politicieni cu șanse mai mari de câștig, enumerând: ”E Geoană. E Ciolacu, în mai mică măsură, în tabăra aceasta. Pe partea cealaltă, sunt Ciucă și Boc” a spus el, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” realizată de către jurnalistul Răzvan Dumitrescu, la DCNews și DCNewsTV. 

Geoană și Ciucă, umăr la umăr. Finala cu surprize

”Finala pentru care este cel mai greu de prezis un câștigător este finala Geoană - Ciucă” a continuat Mirel Palada, punctând că într-o finală între Ciolacu și Ciucă sau Ciolacu și Boc ”e mai probabil să câștige tabăra dreaptă”. Pe de altă parte, într-o finală Geoană - Boc, ”e mai probabil să câștige Geoană”, dar ”într-o finală Geoană - Ciucă, se joacă”. ”E mult mai probabil ca dintr-unul dintre aceștia patru să fie ales următorul președinte al României” a continuat sociologul. Cea care ar răsturna calculele ar fi însă Laura Codruța Kovesi, conform lui Mirel Palada. Despre fosta șefă a DNA, sociologul spune că are niște ”mânere”, fiind destul de speriată astfel încât să nu pretindă scaunul prezidențial. Ar putea ajunge, conform acestuia, ”o mare coruptă mânjită penal”. 

Marcel Ciolacu spune că nu repetă greșelile PSD 

Dar Marcel Ciolacu spune că nu se vede prezidențiabil, susținând că a înțeles din greșelile trecutului. Însuși liderul PSD vorbește despre susținerea unui candidat venit din exterior. 

"În primul rând, avem alegeri pentru funcţia de președinte în 2024. Momentan, prioritatea mea este să ne luptăm cu preţurile la energie şi să depăşim această iarnă, să găsim soluţia cea mai bună şi, pe urmă, să venim cu ceva predictibil, până în 2025, cel puţin pe zona de energie. Nu mai există cutuma în PSD că preşedintele partidului este automat şi candidat la preşedinţie. Aş vrea să lămuresc colegii, să avem o deschidere şi mai mare - în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid să poată să candideze la alegerile interne din partid. Vor fi alegeri în fiecare organizaţie pentru candidat", a afirmat Marcel Ciolacu, marți, 23 august. 

"Nu voi face greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi ai PSD. De patru ori, PSD a pierdut aceste alegeri. Nu va mai pierde aceste alegeri. Vom ieşi din acea logică care ne-a dus la pierderea alegerilor", a mai spus liderul PSD.

Mircea Geoană se va gândi la prezidențiale când nu va mai fi la NATO 

În luna iulie, Mircea Geoană spunea, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale că ”Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da sută la sută din atenția, energia și talentul meu acestei funcții. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”. 

”Deci nu așteptați de la mine nicio decizie, niciun anunț, până când voi fi eliberat din această funcție. Când voi fi eliberat din această funcție? Când decide secretarul general” mai afirma Mircea Geoană, care în prezent ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel