Din 29 noiembrie, trenul va face două ore între Bucureşti şi Predeal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
boagiu
boagiu

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor a declarat, vineri, după inspectarea tronsonului de  cale ferată Câmpina - Predeal, că din 29 noiembrie, 2011, călătoria cu trenul pe ruta Bucureşti - Predeal va dura două ore.

"Începând cu 29 noiembrie se va putea circula cu trenul de la Bucureşti la Predeal pe o durată de doar două ore, lucrările urmând să se finalizeze, în sfârşit, este adevărat cu un an întârziere. Este un bun exemplu acest contract pentru că am reuşit să salvăm finanţarea, acordată prin programul ISPA însă este un exemplu prost cu privire la modul în care s-au executat lucrările din 2007 până în prezent", a spus Anca Boagiu.

Lucrările de reabilitare vor asigura o viteză de 100 km/h între Câmpina şi Comarnic şi de 80 km între Comarnic şi Predeal. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporţie de 80% la linie şi 95% la poduri.

Ministrul a precizat că întârzierile se datorează faptului că tronsonul de 48 km între Câmpina şi Predeal au fost împărţite în cinci loturi, neexistând un şef de proiect. Ministrul a precizat însă că cele mai mari întârzieri au fost înregistrate pe lotul unde a lucrat firma austriacă PORR, motiv pentru care aceasta a şi fost amendată cu 24 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel